Geçen hafta Pazar günü yayınlanan CHP’nin ekonomi toplantısı ile ilgili yazım çok dikkat çekti. Okuma oranı yüksek, geriye dönüşü çok oldu. Yazı yayına girdiği andan itibaren iki gün boyunca neredeyse telefonum susmadı. Halen aktif siyaset yapanlar, siyasetten elini eteğini çekmiş eski partililer ile telefon sohbetlerimiz oldu. Yolda yürürken CHP ile ilgisi olmayan hatta siyaset ile ilgisi olmayan vatandaşlar da durdurup konu hakkında görüşlerini belirtip, görüşlerimi sordular.

Elbette telefon edenler arasında il başkanı Burak Binzet’te vardı. Üzgün olduğunu, aslında bir kasıt olmadığını belirterek Orhan Sarıbal vekilimizin yazdığı kitabı bana ulaştıracağını da söyledi. Ayrıca tarım ile ilgili benim bir konuşma yapmamı çok istediğini ama olayların gelişme şeklinin farklı oluştuğunu belirtti.

İl başkanımız Burak Binzet 14 Nisan Çarşamba günü akşamı beni tekrar arayarak Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile birlikte olduğunu ve vekilimiz ile beni görüştürmek istediğini söyledi. Bursa Milletvekili Sayın Orhan Sarıbal ile kısa bir telefon sohbetimiz oldu. Ben kendisini ilgi ile izlediğimi, çalışmalarından dolayı tebrik ettiğimi söyledim o da bana tarım üzerine hazırladıkları dosyalardan bir nüshayı il başkanımız aracılığı ile göndereceğini söyledi.

Muhataplarının şanssızlık, benim ise kasıt olarak değerlendirdiğim bu talihsiz olay, iyi niyetine kesinlikle inandığım İL Başkanı Burak Binzet’in düşünceli davranışıyla böylece sonuçlanmış oldu.

Gerek il başkanı Burak Binzet’e, gerekse telefonla arayan, mesaj atan, yazının altına yorum yapan, yolda çevirip üzüntülerini belirten partili partisiz her kese teşekkür ederim.

Burak Bey Bursa vekilimizin notlarını ve kitabını bekliyorum.