“Zannetme ki ecdadın asırlarca uyudu, nereden bulacaktın o zaman eldeki yurdu!” M.A.Ersoy

Terör örgütlerin cirit attığı Ortadoğu’da en büyük destekçileri,sözde demokrasi ve hukuk savunucuları olan ABD ve Batılı devletlerin olduğu ispatlandı. Bu konuyu Türkiye adına en yetkili kişi olan Sayın Cumhurbaşkanı’mız Tayyip Erdoğan, “Türkiye olarak uzun süredir Batılı ülkelere terör örgütleri arasında ayrım yapmamaları çağrısında bulunuyoruz. Buna karşılık ABD başta olmak üzere bahaneler ileri sürüp gözleri boyayıp masumları katleden örgütlere aleni destek veriyorlar.” Hakeza buna benzer açıklamayı Sayın Çavuşoğlu da dile getirdi:“ABD,YPG´ye silah vermiştir”.Aleni bir şekilde desteklenen terör örgütleri varlıklarını nasıl korundukları açısından da çok önemlidir. Türkiye’nin terör konusunda şimdiye kadar bir başarı sağlayamamasının temel nedeni bizim yanımızda görünüp terör örgütlerine yardım ve yataklık ettikleri herkesçe bu konu malumdur.

Avrupa’nın kalbinde yaşanan bir terör olayı olunca sorumlusu Türkiye ve İslam dünyası gösterilmiş, gösteriliyor. Avrupa insanı olunca çok kıymetli oluyor, ama diğer coğrafyalarda her gün yüzlerce mazlum insan hunharca katledilince sözde insan hakları savunucularından en ufak bir hareketlenme meydana gelmiyor. Avrupa’da bir trafik kazasında yaşanan toplu ölümlerin altında terör eylemi aranırken, diğer taraftan kendi kurdukları örgütlere tonlarca mühimmat göndermede bir an bile vazgeçmiyorlar. Avrupa’da yaşanan ölümlerden sonra hepsi, hep bir ağızdan terörü lanetleme, acılarını paylaşma ve birlikte hareket etme kararı almalar gibi birçok konuda ortak mutabakat hazırlanıyor. Ama diğer taraftaki ölümler ise sayıların verilmesinin dışında başka bir hareketlilik yaşanmıyor. Ama sırf çıkarlarını korumak adına ülkeleri savaş alanına çevirmelerine ve bölmelerine zaman kaybetmeden işe başlıyorlar. Başta ABD ve diğerleri olmak koşuluyla ne kadar samimi oldukları göz önündedir.

Türkiye bu sahada oynanan oyunların bozmak için yaptığı sınır ötesi operasyonu birçok Batılı devletler ve orada yaşayan zombiler, özellikle de güvendikleri devletlere sırtını yaslamasıyla beraber birtakım haddini aşan açıklamalarda bulunmuşlardı. Türkiye’nin bu konuda ciddi ve emin adımlarla yolunda yürümeleri onların hevesini kursağında bırakmıştır. Bu bölgede her zaman hesaplar yapılmış ve yapılmaya da devam edecektir. Bu hesapları faaliyete geçirmek için terör örgütleri kurmakta görüyorlar. Bu terör eylemleri hem PKK`nın hem de ABD, AB, İsrail vb. ülkelerin amaçlarına hizmet etmektedir. Bu örgütün arkasında bulunan bu güçler, istedikleri gibi at koşturmaya devam ediyorlar.  Burada PKK/PYD kullanılan ve bu maksatla kendisine özerklik vaat edilen terör örgütüdür. Bu patlamaların arkasında yabancı istihbarat servisleri vardır. Yoksa son teknolojik silahlarla mücadele eden örgüt, fabrikası veya imalathaneleri yoktur. Bu dış güçler sayesinde tehdit unsuru olmaya çalışıyorlar.

Türkiye kronik bir hastalığı olan terör belası en kısa sürede olumlu neticeye ulaşacaktır. Kararlı bir şekilde devam eden terör politikası kökü kazılmayana kadar bir adım esnetilmemesi gerekir.Çünkü bu bölgede tezgâhlanan oyunları hem devlet hem de o bölgelerde yaşayan milletin görmesi olayın seyrini çok çabuk değiştirecektir. İnsanların savaş ortamından bıktığı ve huzur olmasını arzu etmektedir. Bu zor dönemde ayrılığa düşmeden devletimizin yanında olup, ferasetli bir şekilde olaya yaklaşmamız gerekir.

Vesselam!!!