Özellikle halıfleksler zemine yapışık olduğu için yerinde halı yıkama yöntemini kullanılan ürünlerdir. Yıkama İşlemine başlamadan alandaki eşyalar çıkartılmalıdır. Bu sayede halının üstü boş kalmalıdır. Sonra yıkama makinesiyle anti bakteriyel ilaçlarla yıkama işlemi gerçekleştirilir.
Lekeli bölgeler için leke çözücüler kullanılır. Yıkanılan bölge yüksek emiş gücü olan vakum makinesi aracılığıyla kirli su halıdan çekilir. Yıkaması biten halıların üzerine kuruyuncaya kadar basılmamalıdır. Kuruma süresi ise 8-12 saattir.

Yerinde Halı Yıkama Uygulamaları Nelerdir?

Genel Uygulama

Pet tutucu adı verilen cihazlar ile halıfleks üzerinde köpük oluşturulup dolaştırılır. Ardından lekelerin çözünmesi beklenir. Vakum makinesiyle duru su ile halıdaki kirler köpürtülüp çekilir. 3-4 saat kurumaya bırakılır.

Sade Vakum Uygulaması

Bu uygulamada fırçalama makinesi kullanılmaz. Bu yöntem yalnız toz olan halılar için uygundur. İlaçlı ya da ilaçsız suyla gerçekleştirilir.

Kuru Köpük Uygulaması

Özellikle Otel gibi düzenli temizlik gerektiren alanla için oldukça uygundur. Diğer yıkama çeşitlerin kıyasla daha yüzeyseldir. Halıya köpük jeneratörü aracılığıyla köpük verilip kirlerin yumuşaması sağlanır. Diğer bir taraftan da vakumla işlemi gerçekleştirilir. Genellikle alttan ısıtmalı tercih edilmektedir.

Yerinde Halı Yıkama İşleminin Yaygın Olarak Kullanıldığı Alanlar Hangileridir?

  • Toplantı salonları
  • Duvardan duvara halı kullanılan evler ya da ofisler
  • Camii halıları
  • Otel odaları ve lobileri
  • Bazı kreşler ile çocuk bakım evleri

Yerinde halı yıkama işleminin yaygın olarak kullanıldığı alanlar yukarıdaki gibidir. Bu tür hizmetlerin son derece hassas bir süreci beraberinde getirdiği de bilinmektedir.

Halıların Yıkatılması Gereken Süre Nedir?

3-6 ayda bir halıların yıkanması önerilmektedir. Düzenli halıların yıkanması temizlik ve sağlık konuları için oldukça önemlidir. Fakat belirlenen sürelerden erken yıkamakta gereksiz ve sağlıksızdır.

Yerinde Halı Yıkama işleminden Sonra Halının Kuruma Süresi Kaçtır?

Yerinde halı yıkama işleminin kuruma süresi birçok faktöre göre değişiklik gösterir. Halıdaki nem oranı ve halının türü bu faktörlere örnek verilebilir. Klimanın açık olması bu süresini kısaltmayı sağlar. Genelde 1-2 saat içerisinde halı tamamen kuruyup kullanılabilir duruma gelir. Siz de https://www.bagcigrup.com.tr/yerinde-hali-yikama/ internet sayfasını ziyaret ederek, tam anlamıyla etkili bir düzeyde yerinde halı yıkama ayrıcalığını yaşayabilirsiniz!

Editör: Adıyaman Haber