Buna göre Üniversite Bilgi İşlem Merkezinde kurulu olan Metro Ethernet devresi ile ULAKNET Ankara toplama portu arasında çalışmakta olan 200 Mbps kapasiteli Noktadan Noktaya Metro Ethernet devre kapasitesinin 400 Mbps'e yükseltilmesine karar verildi. Böylece Üniversitenin internet hızı 2 katına çıkmış oldu.

Ayrıca Üniversite Bilgi İşlem Merkezindeki Metro Ethernet Toplama Merkezi port kapasitesinin 600 Mbps'e yükseltilmesine karar verildi. Böylece Üniversite içerisindeki bilgisayarlardan yapılan istemlere çok daha hızlı cevap verilebileceği belirtildi.

ULAKBİM Ankara PoP noktasındaki Metro Ethernet Toplama Merkezi Kapasitesinin 5900 Mbps'e yükseltilmesine karar verildi. Böylece Üniversitemizden ULAKBİM tabanlı istemlere çok daha hızlı cevap verilebileceği ifade edildi.

Konuyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, "Bir Üniversite için eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet faaliyetlerinin hakkıyla yürütülebilmesi için gerekli teknolojik altyapının da mevcut olması önemli bir etkendir. Bu sebeple Üniversitemizin teknolojik altyapısını geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Daha önce eğitim-öğretim hizmetlerinin bir parçası olan otomasyon sistemimizi yenilemiş, araştırma-geliştirme faaliyetlerimizin bir parçası olarak proje yönetimi için Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü otomasyon sistemini hayata geçirmiş ve arşiv ve bilgi güvenliği için  de siber saldırılara karşın kalkanı devreye almıştık. Şimdi de TÜBİTAK ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Üniversitemizde artan ihtiyaca cevap verebilmek için internet hızımızı artırdık. Her şey Adıyaman için, her şey ADYÜ için. Hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha