10-12 Mayıs 2017 tarihlerinde Konya’da Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında Üniversitemiz Besni Meslek Yüksekokulu "Tasarla Çalıştır" kategorisinde dereceye girerek 3. oldu. Millî Eğitim Bakanı Sayın İsmet YILMAZ’ın açılışını yaptığı Uluslararası yarışmaya, bu yıl ilk defa katılan Üniversitemiz Besni Meslek Yüksekokulu, “Tasarla çalıştır”, “Mini Drone”, “Çizgi İzleyen Robot” ve “Hızlı Çizgi İzleyen Robot” isimli 4 farklı kategoride performans ortaya koydu.
4 farklı kategoride 13 farklı ülkeden 40 ekibin ve toplamda 3 bin 240 öğrenci ve öğretmenin yer aldığı müsabakalarda tüm kategorilerde toplam 2 bin 834 robot performans sergiledi.

Bu uluslararası büyük katılımlı üç günlük müsabakalarda, Üniversite Besni Meslek Yüksekokulu "Tasarla Çalıştır" kategorisinde 3. olmayı başardı.

Yarışmada, kısıtlı sürede ekiplere verilen malzemelerle istenilen işlemleri gerçekleştirecek bir robot yapılması istendi.

Verilen süre içerisinde öncelikle tasarım, sonra yazılım işlemi gerçekleştirildi.

Öğretim Görevlisi Abdulaziz Ceylan, öğrenciler Yunus Emre Gültekin ve Yusuf Akay'dan oluşan Üniversite Besni Meslek Yüksekokulu ekibi, tasarım için 3,5 saat, yazılım için ise 4 saat harcayarak istenilen işlemleri gerçekleştirip robotu yapmayı başardı. Jüri değerlendirmesi sonucunda 2 puan farkla ikinciliği zorlayan ekip, 45 puan alarak 3. oldu.
Üniversite Besni Meslek Yüksekokulu robot yarışması ekibinin çalışmalarını başından beri takip eden Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mücahit Çelik de ekibinin göstermiş olduğu bu önemli başarıdan duyduğu gururu dile getirerek, son yıllarda Adıyaman Üniversitesinin her biriminde olduğu gibi Meslek Yüksekokullarında da eğitim-öğretim kalitesinin yükseldiğini belirtti.

Doç. Dr. Çelik, “Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mustafa Talha Gönüllü olmasaydı bu yola asla giremezdik, bu tür çalışmaları yapmayı düşünemezdik. Sayın Rektörümüzün önderliğinde ve desteğinde Besni Meslek Yüksekokulunun teknik altyapısını güçlendirdik. Böylece muhtelif benzer çalışmaları yapabiliyoruz ve başka projelerin yapımı da devam ediyor.” dedi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha