Adıyaman'da, yayımlanan genelge ile kahvehaneler oyun oynanmadan açılmasına dün izin verildi. Uzun aradan sonra açılan kahvehaneye gelenler çay içerek sohbet etti.

Ancak, virüs salgını tedbiri nedeniyle taşlı oynamanın sakıncaları göz önünde bulunduran kahvehane işletmecisi Mehmet Tekin, temassız bir şekilde sanal alemde okey oynatma kararı aldı.

-"Mesafemizi koruyarak, maskemizi takarak, temazsız bir şekilde oynuyoruz"

Sanal ortamda okey oynattıklarını belirten işyeri sahibi Tekin, "Allah herkese yardım etsin, esnafların işleri kırık bizde böyle bir uygulama başlattık. İnşallah başarılı oluruz. Ama bununda ne kadar olumlu bir cevap vereceğine tabi ki; bilemiyoruz. Eğlence merkezleri, kafeler iş yapamadığından dolayı bizlerde bugün iş yerimizi açtık. Virüsten dolayı kimse kimsenin yanına yaklaşamıyor ve birbirimizin yanına bile oturamıyoruz. O yüzden mesafemizi koruyarak maskelerimizi takarak böyle bir şey yaptık ve temassız bir şekilde oyunumuzu oynuyoruz.

Çünkü hayat artık sanal alem olmuş, bunu da artık işletmemize taşımayı uygun gördük. Virüs bitene kadar bu şekilde olacak hep beraber sosyal mesafeyi koruyup oyunumuzu oynayacağız. Eskiden taşlarla okey oynuyorduk ama okey oynamak istedik ama yasak bizde cep telefonlarımızdan okey oynamaya karar verdik. 4 kişi aynı odada okeyimizi oynadık fark eden bir şey yok sadece taşları biz elimize alıp atmıyoruz."ifadelerini kullandı.

-"Gayet zevkli herkese tavsiye ederiz"

Virüs nedeniyle kahvehanelerde oyun oynamanın yasak olduğunu ve aktivitelerini sanal ortamda sürdürdüklerini belirten Mahmut Vural, ise, "Sonuçta bir sosyal aktivitemiz var onu da dijital ortamda idare ediyoruz. Virüsten dolayı normal taşlarla okey oynayamıyoruz yakın temas olduğu için arkadaşlar ile bu şekilde bir aktivite oluşturduk. Bizde okeyi sosyal alemde bir oda içerisinde arkadaşlar ile oynamaya devam ediyoruz. Normal okeyle sanal okey de çok fark var en azından taş çalamıyoruz, birbirimizin eline bakamıyoruz. Gayet zevkli herkese tavsiye ederiz."şeklinde konuştu.

Aynı masada oturan ve internet üzerinde açtıkları uygulama ile birbirleriyle okey oynayanlar, salgın sona erinceye kadar bu şekilde oynamaya devam edeceklerini ifade etti.

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha