Merkez Külliye M. Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Üniversite akademik çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Bilim iletişimi ve bilim okuryazarlığının önemi, popüler bilim dergilerinin amacı, başarılı bir bilim yazısı ve haberi hazırlamak için hangi kriterlere dikkat edilmesi gerektiğinin anlatılması ile popüler bilim yazısı yazma konusunda istekli kişilere ulaşılması amacıyla düzenlenen söyleşide TÜBİTAK Popüler Bilim Dergileri Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Duran Akca, Bilim Genç Dergisi yazarlarından Nurulhude Baykal ve Bilim Çocuk Dergisi yazarlarından Yasemin Şahin hem TÜBİTAK'ın Popüler Bilim Dergileri hem de popüler bilim yazarlığı konusunda bilgiler verdi.

TÜBİTAK'ın hem bilimi sevdirmek hem de bilim okuryazarlığını her yaş grubuna yaygınlaştırmak için farklı yaş gruplarına farklı aylık dergiler ile hitap ettiğini dile getiren konuşmacılar, basılı ortamda gençler ve yetişkinler için 1967 yılından bu yana Bilim ve Teknik, ilk ve ortaöğretim düzeyindeki çocuklar için 1998 yılından bu yana Bilim Çocuk ve okul öncesi minikler için ise 2007 yılından bu yana Meraklı Minik, dijital ortamda ise lise ve üniversiteli gençler için 2014 yılından bu yana Bilim Genç dergileri ile hizmet verdiklerini söylediler.

Popüler bilim yazısı ve haberinin nasıl yazılması gerektiği ile nelere dikkat edilmesi gerektiği hususlarını açıklayan konuşmacılar, dinleyicilerin konuyla ilgili sorularını da cevapladılar.

Dileyen katılımcıların dağıtılan popüler bilim yazarlığı başvuru formunu doldurmak suretiyle TÜBİTAK Popüler Bilim Dergilerine haber ve yazı gönderebileceğini söyleyen konuşmacılar, Adıyaman Üniversitesinden gelecek bilim haber ve yazılarını da TÜBİTAK popüler bilim dergilerinde yayımlamaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdiler.

Söyleşinin sonunda Üniversite Kurumsal İletişim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kamil Varınca tarafından Duran Akca, Nurulhude Baykal ve Yasemin Şahin'e söyleşiden dolayı teşekkür edilerek, Üniversite Merkez Külliyesinde adlarına dikilmiş fidan sertifikaları takdim edildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha