Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü 2020-2021 dönem Başkanı İsmet Atay, yaptığı açıklamasında, Rotary Kulüpleri olarak toplum yararına hizmet etmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Atay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu toplum için canını feda etmiş ya da bu uğurda gazi olmuş kişilerin çocuklarına destek olmak hepimizin görevi. Türkiye genelinde Rotary tarafından başlatılan proje kapsamında bizlerde Adıyaman’ın Besni İlçesine bağlı Yazıbeydilli Köyünden Şehit Hasan Gülten’in İlkokul 2. sınıfa giden Hasan ve Ali isimli ikiz yeğenlerine bilgisayar vermeyi bu dönemin en önemli projelerinden biri olarak planlamıştık. Bakım ve onarımlarını tamamladığımız Yazıbeydilli Şehit Hasan Gülten İlkokulunda bugün derslerinde başarılı 2 öğrencimize bilgisayarlarını takdim ediyoruz. Umarım bu bilgisayarlar onların geleceğe ve dış dünya ile birlikte bilgi ve teknolojiye daha hızlı ulaşmalarına vesile olur." 

Yazıbeydilli Köyü İlkokuluna adı verilen Şehit Hasan Gülten’in kardeşi Abdulvahap Gülten ise abisinin adını yaşattıkları okulda okuyan çocuklarının gelecekte amcaları gibi her an vatan toprağı uğruna şehit olabileceğini söyleyerek, çocuklarına hediye edilen bilgisayar ve kırtasiye yardımından dolayı Adıyaman Nemrut Rotary Kulübüne teşekkür etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha