Dünya genelinde etkili olan salgın nedeniyle özellikle ekonomi başta olmak üzere birçok alanda olumsuzluklar yaşanıyor.

Cep telefonu üretime yapılan bir çok ülkede salgın nedeniyle üretimin tamamen ve kısmen durması, sınır kapılarının büyük bölümünün yeni yeni açılması nedeniyle Türkiye’ye getirilen telefon sayısında azalma meydana geldi. Sayının azalması nedeniyle fiyatı büyük yükseliş gösteren cep telefonları alıcıyı da satıcıyı da olumsuz etkiledi.

Cep telefonu satıcısı Yusuf Safa Yılmaz, cep telefonu alışında markasının en önemli özellik olduğunu, ardından ise hafıza ve batarya özelliklerinin geldiğini söyledi.

"Vergi zamlı gelince cihazlarımız elimizde kaldı"

Cep telefonu alırken distribütör tercih edilmesi gerektiğini belirten Yusuf Safa Yılmaz, "Distribütör ürünler daha kaliteli olur yani bu şekilde korona sürecinde malum vergiler ne yazık ki biraz arttı.Cihazlarda vergi cihazı zamlı geldiği için yani cihazlarımızı satamıyoruz, elimizde kaldı, yapabileceğimiz bir şey kalmadı, müşteriye de hak veriyoruz bu şekilde olmuyor."dedi.

"Normal kalitede bir cihaza 500 lira zam geldi"

Yılmaz, normal kalitedeki bir telefon cihazına ortalama 500 lira zam geldiğini  fiyatların artmaya devam ettiğini vurgulayarak,"Kovid-19 sürecinde piyasa zaten çok allak bullak oldu. Bu süreçten dolayı 500 lira zam yedik ve zam üstüne zam yemeye devam ediyor. Alıcıda bu durumdan şikâyetçi olduğu için yani bizimde yapabileceğimiz bir şey yok satışlarımız durdu.  Duruyoruz,  oturuyoruz sabahtan akşama kadar.  Yani özellik olarak güzel olan cihazları satamıyoruz elimizde kaldı. Cihazlar zamdan dolayı insanlarda da iş olmadığı için malum sokağa çıkma yasağı geldiği için, insanlara bir iş kısıtlaması geldiği için maaşlarda bir kısıtlama olduğu için insanlar herhangi bir alışverişini yapamaz hale geldi."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha