Kent merkezinde kahvehane işleten  Kazım Aydın, pandemi nedeniyle kahvehanelerin 2 yıldır kapalı olduğunu anımsatarak bu sürede kripto para Bitcoin’in hayatına girdiğini belirtti.

Müşterilerine ödeme kolaylığı sağlayabilmek ve alternatif olması için Bitcoin ile satışa başladığını aktaran Aydın, PHA muhabirine yaklaşık 18 aydır kahvehanesinin kapalı olduğunu söyledi.

"Yeni dünya düzeninde bu kripto paranın önünün açık olacağını görüyorum"

Aydın, 12 çalışan ile birlikte 15 kişi olduklarını belirterek, şunları dile getirdi:

“Kapalı olduğumuz süre zarfında bu koronavirüs denilen illetin belanın yenidünya düzeni oluşturduğunu farkına vardık. Yeni dünya düzeni oluştururken bunların içerisinde bu kripto para dediğimiz Bitcoin ile bunlara bağlı Altcoin çok yaygın olmaya başladı. Herkesin elinde, herkesin cebinde herkes bir yerde kullanıyor. Herkes kısa yoldan bir şeyler yapmanın derdinde.

Biz burayı 4 yıl önce faaliyete alırken Adıyaman'da kimse tutmaz dedi. Biz yaptık, en iyisini yaptık. Kıraathane sektöründe oyun ağırlıklı çalışıyoruz. POS makinası denilen olayı Adıyaman sınırları içerisinde yoktu. Biz getirdik. Herkes memnun kaldı. Biz burada kredi kartıyla alışverişi yaptık. Çayını içtikten sonra 1 lira bile kredi kartından çektik. Yeni dünya düzeninde bu kripto paranın önünün açık olacağını görüyorum. Bu sistem zaten var. Bu sistem varsa bizde bu sistemin bir yerine oturmamız lazım. Bunda da öncelik kendimiz için sakladık ve böyle bir yola başvurduk, gayet memnunuz. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı 1 Temmuz genelgeyle de oyunlarımız serbest olacak masa, sandalyelerimizi dizeceğiz, tekrardan hizmet vermeye başlayacağız."

"2 yılın açığını biran önce gidermemiz lazım"

Genel olarak dönüşlerin çok iyi olduğunu vurgulayan Kazım Aydın, "Biz özellikle çarşı merkezinde olduğumuz için gündüzleri genç müşteriler geliyor akşam üstü yemekten sonrada orta kesim geliyor. Biz 1 Temmuz itibariyle maske, mesafe, hijyen kuralına uyarak hizmet vermeye başlayacağız. Bu süre zarfında da birkaç alışveriş yaptık bunu hem bilmek açısından hem öğrenmek açısından çok güzel dönüşlerde aldık. Gelen giden camdaki yazımızı gördüğü zaman gayet memnun karşılıyorlar. Yeniliklerin olmasını insanlar istiyor. Biz toplum olarak yeniliklere açık bir toplumuz. Bizim hedefimiz her zaman yeniliklere açık olmamız. Yenidünya düzeni dedikleri olay yeniden bir yapılanma bu. 2 yıldır illetin hayatımızda olması bizleri özellikle esnaf kesimini çok geriye attı biz bu aradaki 2 yılın açığını bir an önce gidermemiz lazım. Ne kadar yenilik gelirse ben Adıyaman merkezde her zaman yenilikleri ilk önce buraya getirmek istiyorum.” 

Müşteri memnuniyeti

Müşterilerden Zeynal Abidin Koça ise “Böyle bir kripto para ödemesi çıkarttığı için minnettarız. Sanal çağında böyle bir paraya geçtiği için kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha