Döner Kanatlı İHA kategorisinde yarışacak olan Lise Öğrencisi Serkan Demirgüç, proje hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen ve şube müdürlerine bilgi verdi.

Eylül ayında Bursa’da düzenlenecek olan yarışmada Serkan Demirgüç tarafından hazırlanacak olan Döner Kanatlı İHA, depolamış olduğu suyu hedef noktaya boşaltacak.

Lise öğrencisi Demirgüç, yapay zekaya sahip ve yönetilebilir Döner Kanatlı İHA proje çalışmalarını Kahta BİLSEM’de yürütecek.

Öğrencilerin geleceğe dair yapmış olduğu proje çalışmalarından gurur duyduklarını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tunçmen, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz, okullarında aldıkları elektronik, yazılım ve fizik dersleri gibi teorik eğitimleri en güzel şekilde pratiğe dökmeye çalışıyorlar. Öğrencilerimizin bu tür projeler hazırlamaları ve bu projeleri hayata geçirmeleri bizim için son derece önemli. Öğrencimiz Serkan Demirgüç’te yangın söndürme ve lojistik amaçlı kullanılabilecek bir proje hazırladı. Projesini bizimle paylaştı. 

Geleceğe umutla bakan, düşünen, düşündüğünü hayata geçiren, hayallerini gerçekleştirmek adına proje üreten öğrencilerimize, elimizden geldiğince gerekli desteği sağlayacağız. Öğrencilerimize çalışmalarında başarılar diliyorum." 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha