Adıyaman'ın tarihinden esinlenerek sürrealist tasarımcılığına başlayan ve hobi olarak başladığı grafik tasarımcısı Adem Karaaslan, kentin eşsiz tarihi ile hayal gücünü birleştirerek, manipülasyon tekniğiyle tasarımlar yaparak Adıyaman tarihini beğeniye sunuyor.

Kentin tanıtım noktasında yıllarca bir çok ajansta faaliyete katıldığını belirten Karaaslan, son zamanlarda sosyal medya'nın etkileşimi ile birlikte Adıyaman'ın tanıtımını yapmak amacıyla Nemrut, Cendere ve diğer tarihi bölgelerin sanatsal açıdan çizimlerini ve dijital ortamda foto manipülasyon denilen teknikler ile tasarımlarını yaptığını ifade etti.

"Fotoğraflar ile hayal gücümüzü genişlettik"

Bu bağlamda kendimi sürekli geliştirmeye devam ettiğini aktaran Karaaslan, şöyle devam etti:

"Son yaptığım eselerin tanımı sürrealist aslında var olmayan hayali ortama, dijitale gerçekleştirmek. Dijital sanat anlamında da Nemrut'un gizemini uzayın gizemi ile birleştirdiğimiz zaman bir çok insan tarafından olumlu tepkiler aldım ve bu beni çok mutlu etti ve bu yüzden tanıtım açısından'da güzel bir gelişme oldu.
Normal bir fotoğrafa bakmaktansa biraz daha farklı fantastik tasarımlar gördüğü zaman insanların dikkatini çekiyor çünkü daha önceden görmediği bişey ister istemez Nemrut'un gizemi buna karışınca dijital ortamda baya bir etkisini gördüm. Asıl mesleğim grafik tasarım dediğim gibi buda benim biraz daha sanatsal yönüme ortaya çıkış noktamdan biriydi. Nemrutu yaptıktan sonra bir çok ilden'de farklı tarihi eserlerin yapılması anlamında talepler geldi. Göbeklitepe olsun, İstanbul Kız kulesi olsun bir çok yerinde böyle fantastik çizimlerinin tasarlanması için baya bir talep geldiğini gördüm buda beni mutlu etti.

Dediğim gibi sadece tek işim bu olmadığı için ana işim tasarım olmak üzere ve sinema olmak üzere daha da işlerini büyüterek bu işin sinemaya yansıması için elimden gelen herşeyi yapacağım. İlk başta fotoğraflar ile hayal gücümüzü genişlettik, belki ilerde bunun bir filminide çekeriz.'' 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha