Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının, Türkiye’nin teknolojik zenginliklerini dijital sunumlarla anlattığı ‘Dijital Tır’ 6-9 Temmuz  tarihleri arasında Adıyaman’lıların ziyaretine açıldı.

Pandemi kurallarının uygulandığı tır, 9 Temmuz akşamına kadar 12.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçilere hizmet edecek.

"Çocuklarımıza gençlerimize çok müthiş bir kazanım sağlayacak bir program"

Dijital Tır’ı  Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise ziyarette bulundu.

Başkan Kılınç, burada yaptığı açıklamasında, ”Hazırlamış olduğu dijital mobil tır 52 haftada 52 il programı kapsamında bugün de ilimizde başlandı. Yaklaşık 4-5 günlük bir program Cuma gününe kadar Adıyaman’da devam edecek. Son derece güzel çocuklarımıza yönelik bizim tarihi, milli, kültür değerlerimizi vizyon projelerimizi tanıtan dijital  ortamda çok güzel hazırlanmış ve dediğim gibi çocuklarımıza gençlerimize çok müthiş bir kazanım sağlayacak bir program." dedi.

Tır'da pandemi dönemiyle ilgili bir konsept hazırlandığını aktaran  Kılınç, şöyle devam etti:

"Burada özellikle ilkinden vücut ısısından başlanıyor bu pandemi dönemiyle ilgili bir konsept hazırlanmış. Daha sonra da Fatih sondaj gemisi çok muhteşem bir şey. 2018’de başlanmış yaklaşık 3 bin ve 12 metre derinliğinde sondaj çalışması yapabilecek kapasitede. Standartları üzerinde bir sondaj gemisi zaten malumunuz geçen yıl 405 milyar metre küp gaz bulundu sondaj gemimiz sayesinde. Son zamanlarda Türkiye’yi ön plana çıkaran özellikle Azerbaycan savaşında diğer yerlerde savunma gücünü de temsil eden İHA’larımız, SİHA’larımız burada simülasyonları ile canlı bir şekilde görüyorsunuz. Ve bizim milli gururlarımız bunlar. Dediğim gibi burada 1 hafta çocuklarımızın gençlerimizin ciddi şekilde yararlanmasını diliyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, İletişim Başkanlığı’na ve ben tekrar tekrar ilimiz adına şahsım adına teşekkür ediyorum."

Ziyaret sonrasında Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’a uçuş deneyimi sertifikası da verildi.

 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha