Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Adıyaman Üniversitesi ve paydaş kurumlar işbirliğinde Adıyaman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fuaye Alanında gerçekleştirilen etkinliğe, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Rektör Danışmanlarından Doç. Dr. İbrahim Hakan Bucak, proje paydaş kurum temsilciler, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Adıyaman’da ilk defa gerçekleştirilen proje kapsamında etkileşimli atölye çalışmaları, uzman akademisyenler tarafından paneller, gösteri deneyleri, gökyüzü gözlem şenliği, sanat faaliyetleri gibi toplumda bilim farkındalığı kazandıracak etkinlikler yapıldı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerde, bilimsel gelişmeler konusunda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileriyle iletişime geçilerek öğrencilere bilim, bilim insanları ve bilimsel süreç anlatıldı.

Proje ile ilgili konuşan Rektör Turgut, öğrencilere bilimi öğreterek teknolojik ürünlere ilişkin olumlu tutum geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Ülke genelinde TÜBİTAK tarafından desteklenen 50 projeden biri olan “Bilim, Adıyaman’da Gerçek Yaşamla Buluşuyor” adlı 4007 Bilim Şenliği Projesine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birbirinden güzel bilimsel çalışmalara sahne olan etkinliklerde, öğrencilerimizin bilim adına önemli mesafeler katettiğini görmek oldukça sevindirici. Herkesin bildiği gibi günümüzde bilim ve teknoloji hızla ilerliyor. Bilimin sonucu olarak ortaya çıkan teknoloji, hayatımızı her alanda kolaylaştırmayı başarmıştır. Bilimin önemi bu noktada bir kez daha gözler önüne serilmektedir. Ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında bilim ve teknoloji önemli bir rol oynayacaktır. Neslimizi bilim ve teknoloji aşığı yaparsak, ülkemiz de dünya düzeni içerisinde yerini daha da sağlamlaştıracaktır. Bu etkinlikler, geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimize yeni ufuklar açıyor ve toplum üzerinde ciddi bir farkındalık oluşturuyor. Evlatlarımıza bilimi tavsiye ediyor, hayat boyu başarılar diliyorum.” dedi.

Turgut,  bilim atölyelerini tek tek inceleyerek,  öğrencilerle fikir alışverişinde bulunmayı da ihmal etmedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha