Eğitimde gençler üzerinde oluşan yarışma baskısının ortadan kaldırılarak, bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, gerçek hayattaki soru ve sorunlara genç aklıyla çözümler sunulması ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesinin amaçlandığı TÜBİTAK Bilim Fuarını Bilgi Anadolu Lisesi beşincisini 28 Nisan Cuma günü gerçekleştirdi. Öğrenciler hazırladıkları bilim projelerini beğeniye sundu. 72 öğrencinin farklı alanlarda hazırladıkları 33 Bilim Projesi fuarda sergilendi.

Bilim Fuarına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet ALTINDAL ve Kazım ÇOBAN, ADYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, Teftiş Kurulu Başkanı M Ali AKIN, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul müdürleri, çok sayıda ortaokul ve lise öğrencileri ile öğretmenleri katıldı. Fuar alanını gezen misafirler, öğrencilerin ayrı ayrı stantlarda sundukları ve değindikleri bilimsel konular karşısında hayretler içinde kaldıkları ve hayranlıklarını gizleyemedikleri görüldü.

Okul Müdürü Yaşar USLU, yaptığı açıklamada “Bu yıl düzenlenen Bilim Fuarımız yoğun bir ilgi gördü, gün boyu stantlar ziyaretçiler tarafından gezildi. Bu arada gençlerimize fırsat verdiğimiz ve büyükleri olarak rehberlik ettiğimiz takdirde çok ilginç ve önemli araştırma konularına girdiklerini müşahede ettik. Bu amaçla okulumuzda yaptığımız çalışmalarla; Öğrencilerin projelere ilgi duymasını sağlamak, onları bir üst öğretim kurumuna hazırlamak, bilimsel okuryazar düzeyine ulaştırmak; analiz, sentez ve değerlendirme yapabilen bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamak, öğrencilere gerekli desteği vermek, girişimci bir ruh kazandırmak ve öğrencilerin ileriki öğrenim hayatlarında daha aktif olmaları ile kişisel gelişimi için önemli bir rol üstleneceğini düşünüyorum. Fuarda sergilenen projelerde emeği geçen Başta TUBİTAK Bilim ve Proje Danışmanı Biyoloji Öğretmenimiz Necmettin DOĞAN, Fizik Öğretmenimiz Erkan TANRIVERDİ, Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Mesut TURAN ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Ahmet TUNÇ olmak üzere, öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Fuarda Sergilenen Bazı Projeler:

Bazı Bitkilerden DNA Izolasyonu ve Eşit Kütlelerinin Karsılaştırılması,

Deprem Odası,

Lise Öğrencilerinin “Gelecek” Planlaması,

Engel Algılayan Araba,

Protista Kültürü Hazırlanması ve Mikroskopta Bazı Canlıların İzlenmesi,

Çeşitli Su Kaynaklarında Bulunan Mikroskobik Canlıların İncelenmesi ve Sınıflandırılmasının Yapılması,

Bitki Doku ve Yapılarının İncelenmesi,

Etil Alkol Fermantasyonu Yapan Canlılarda Karbondioksit Çıkısının Gösterilmesi,

Okulun IQ Ortalamasının Hesabı,

Okul Zil Sistemi,

360 Derece Dönebilen Pencere,

Güneş Enerji Sistemleri,

Hareket Enerjisini Elektrik Enerjisine Çevirme,

Stres Ayakkabısı,

Sigarasız Tuvaletler,

Temiz Havalı Sınıflar,

Deprem Uyarı Sistemi,

Güneş Takip Sistemi,

Sudan Elektriğe,

Yanardağ Patlaması,

Robot Kol,

Kaçak Gaz Tespiti,

Karbonmonoksit Zehirlenmelerini Önleme,

Tesla Bobini,

Engel Algılayan Robot,

Dönen Cam,

Sıvı Basınç Kuvveti

Big Data

Editör: Adıyaman Haber