MSMB’nin ülke çapında başlatmış olduğu Yerli Üret Yerli Tüket Seferberliğinin Yerlileştirme Buluşmaları kapsamında düzenlenen konferansa Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ-TAI) Strateji ve Teknoloji Yönetimi Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk konuşmacı olarak katıldı.
TPAO Adıyaman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Adıyaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daşdan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü 203. Şube (Adıyaman) Müdürü Mehmet Emin Ertürk, Adıyaman Safvan Eğitim Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (SAFVAN-DER) Başkanı Dr. Sadık Çağ, MSMB Adıyaman İl Temsilcisi Prof. Dr. Murat Pala ile Birlik üyeleri ve Birliğin Mühendishane Projesi öğrencileri katıldı.
Tanışma ve kahvaltı ile başlayan program MSMB Adıyaman İl Temsilcisi Prof. Dr. Murat Pala’nın konuşmaları ve konferans ile devam etti.

Konferansta TUSAŞ Strateji ve Teknoloji Yönetimi Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, Türkiye’nin havacılık sektöründe yaptığı yatırımları, üretilen hava araçlarını ve gelecekteki projelerini aktardı.

Tam bağımsız bir Türkiye için millileşmenin bağımsızlıkla doğru orantılı olduğunu belirten Prof. Dr. Öztürk, “Yüzde yüz millileşme, yüzde yüz bağımsızlıktır.” dedi.
Konferansın ardından MSMB Adıyaman İl Temsilcisi Prof. Dr. Murat Pala tarafından konferansı veren TUSAŞ Strateji ve Teknoloji Yönetimi Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk'e teşekkür edilerek MSMB Adıyaman Temsilciliği tarafından kendisi adına dikilmiş fidanın sertifikası takdim edildi.
Program toplu hâlde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha