Aile hekimliği merkezlerinde bazı malzemelerin bulunması gerekir. Bu malzemeler hem hastalığın teşhis edilmesi için gerekli olan malzemelerdir hem de tedavi uygulamaları için gerekli olan malzemelerdir. Her iki amaca da hizmet eden malzemelere genel olarak aile hekimi malzemeleri adı verilmektedir.  Genel olarak bu şekilde belirlenen bu malzemelerin çeşitleri elbette çok fazladır ve hepsi başka bir amaca yönelik malzemelerdir. Aile hekimi malzemeleri nedir, aile hekimi malzemeleri nelerdir, ne işe yarar, neden önemlidir, aile hekimi malzemelerinin fiyatları nelerdir gibi çok önem taşıyan ve başlıca sorulması gereken bu soruları bu yazıda cevaplandırarak sizleri bilgilendirdik.

Aile Hekimi Malzemeleri Nedir

Bir aile hekimi malzemesi ya hasta kişinin hastalığına tanı konulmasında ya hastalığın ilerlemesinin durdurulmasında ya da hastalığın tedavi edilip ortadan kaldırılmasında kullanılan bir malzeme olabilir. Bu tür malzemelerin, aile hekimi tarafından kullanılan malzemelerin hepsine aile hekimliği malzemeleri adı verilir. Eğer bir aile hekimi iseniz kullanmanız gereken başlıca malzemeler vardır, hatta kullanmanız zorunlu haldedir. Şimdi bu malzemelerin neler olduğuna, çeşitlerine bakabiliriz.

Aile Hekimi Malzemeleri Nelerdir

Pek çok aile hekimi malzemesi vardır ve hepsi de kullanılması gereken, sağlık için önem taşıyan malzemelerden oluşur. Aile hekimi malzemelerinin çeşitleri başlıca şunlardır:

Stetoskop ve otoskop, küçük cerrahi set, termometre, abeslang (tahta dil basacağı), oksijen tüpü, muayene masası, ışık kaynağı, pansuman seti, boy ölçer ve kilo ölçer, enjektör, ilaç ve malzeme dolabı, sterilizatör, gerekli aşılar ve gerekli ilaçlar.

Bu malzemelerin bir aile hekimliği merkezinde kesinlikle bulunması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından bu aile hekimi malzemelerinin aile hekimliği merkezinde bulundurulması zorunlu kılınmıştır. Eğer bir aile hekimi iseniz çalıştığınız yerde, aile hekimliği merkezinizde kesinlikle bu malzemelerin olduğundan emin olmalısınız.

Sitemizde yukarıda saydığımız tüm aile hekimi malzemeleri yer almaktadır. Stetoskoptan enjektöre, ilaç ve malzeme dolabından ışık kaynağına kadar her çeşitteki ürünü sitemizde kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Ayrıca demirbaş malzemeler, tıbbi cihazlar, tıbbi sarf malzemeleri ve diğer tıbbi sarf malzemeleri gibi farklı kategorilerimiz ile aile hekimi malzemelerine ulaşmanızı daha düzenli ve pratik bir hale getirerek kolaylaştırıyoruz.

Sitemizde Bulunan Demirbaş Malzemelerimiz

Demirbaş malzemeler arasında aile hekimliği merkezinizde bulunması gereken dolaplar, cihaz sehpaları, ilaç ve pansuman arabaları, muayene lambaları, acil müdahale çantası, travma çantası gibi pek çok ürünü bulabilirsiniz. Cihaz ve pansuman arabaları, göz eşelleri ve renk körlüğü skalaları, kan alma koltukları, muayene divanları, medikal dolaplar, port küvetler, paravanlar, reflektörler, tüp taşıma arabaları, tekerlekli sandalyeler, serum askıları ve sedyeler de demirbaş malzemeleri kategorilerimiz arasında yer almaktadır.

Sitemizde Bulunan Tıbbi Cihazlarımız

Tıbbi cihaz kategorilerimiz arasında aspiratör cihazları, boy ölçerler ve kilo ölçerler, ateş ölçerler, EKG cihazları ve sarf malzemeleri, defibrilatör cihazları, fetal el dopplerleri, ısı takip sistmeleri, hemoglobin cihazları ve stripleri, karekod barkod okuyucular, ışık kalemleri ve alın aynaları, nebulizatör cihazları ve laringoskop setleri mevcut durumdadır. Sitemizde, ihtiyacınız olan bu aile hekimi malzemeleri en uygun fiyatlarda satışa sunulmaktadır. 7/24 satın alma imkânınız ile siz de hemen bu ürünlere sahip olabilirsiniz.

Sitemizde Bulunan Tıbbi Sarf Malzemeleri

Tıbbi sarf malzemelerimiz ise şu şekilde kategorileşmiştir: Abeslang / tahta dil basacağı, bandajlar, antiseptikler, branüller, bez flasterler, eldivenler, dezenfektanlar, esnek sabitleme bantları / FİX, enjeksiyon bantları, ipek flasterler, maske, bone ve galoşlar, gaz kompresler, gazlı bez ve pamuklar, sargı bezleri, laboratuvar malzemeleri, muayene masa örtüleri, steril iğne uçları, steril enjektörler ve tıbbi atık ürünleri.

Aile Hekimi Malzemeleri Neden Önemli?

Yukarıda saydığımız tüm aile hekimi malzemeleri her şeyden önce insanların sağlığı için büyük önem taşır. Ancak doğru malzemelerin kullanımı ile hastalıkların teşhisi mümkün hale gelir. Aynı zamanda bu malzemelerin kullanılması sayesinde mevcut hastalıkların ortadan kaldırılması için tedavi çalışmalarına başlanabilir ve sonucunda da tedavi gerçekleştirilebilir. Bu sebep ile her aile hekiminin bu aile hekimi malzemelerine sahip olması ve kullanması gerekmektedir.

Tedavi sürecinde doğru aile hekimi malzemelerinin kullanımı göz ardı edilir ise hastalığın ortadan kaldırılması için yapılan tüm çabalar yetersiz kalacaktır. Sonuç olarak sağlık için, sağlığın sağlanabilmesi için bu malzemelere her daim ihtiyaç vardır.

Aile Hekimi Malzemeleri Satın Almak

Aile hekimimalzemeleriniz eksik durumda ise hemen sitemizden satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sitemiz size çok geniş bir malzeme skalası sunar. Aradığınız, ihtiyacınız olan her malzemeyi, ürünü sitemizde bulabilirsiniz. Ayrıca kategorilerimiz, filtreleme seçeneklerimiz ve arama butonumuz sayesinde aradığınız her ürünü çok kolay bir şekilde bulup satın alabilirsiniz.

Sizlere güvenilir bir alışveriş sistemi sunuyor ve ihtiyaçlarınızı karşılamak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. En uygun fiyatlar ile bütçenizi zorlamıyor ve insan sağlığı adına atacağınız bu önemli adımda sizlere her zaman yardımcı oluyoruz.

Eğer aradığınız ürün stoklarda yer almıyor ise ya da o ürün sitede mevcut durumda değil ise bize canlı destekten ulaşabilirsiniz. Ayrıca da sitemizde bulunan iletişim kısmından numaramızı görerek bizi arayabilir ve eksikler konusunda bizi bilgilendirebilirsiniz.

Günün her saati hizmete açık durumdadır. Dilediğiniz zaman ihtiyacınız olan ürünleri medikalgross.com sitemizden satın alabilirsiniz. Biz de bu ürünlerin güvenli bir şekilde elinize ulaşması için gereken her şeyi yerine getiririz.

Editör: Adıyaman Haber