TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı kapsamında hazırlanan proje  8. sınıfta öğrenim gören öğrencileri kapsıyor. Projeye, Adıyaman Üniversitesi, Pozitif Gelişim ve Girişim Derneği,  Adıyaman Müze Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi, Türkiye Oryantiring Federasyonu Adıyaman İl Temsilciliği de ayni destek veriyor.

Proje ile öğrenciler teoriği pratiğe dönüştürmeye, doğa ve bilim temalı değerli bir keşfe çıkmaya hazırlanıyor. 
Koordinatörlüğünü Fuat Tokur ve Proje Uzmanı Bilal Zemin'in yaptığı projede, 'Doğada Eğitim, Doğayla Eğitim' sloganı öne çıkıyor. Proje kapsamında, Adıyaman iline ait doğal, tarihi, kültürel ve arkeolojik zenginliklerle beraber bilimsel süreç becerileri kazandırmaya yönelik özgün etkinlikler ve faaliyetler gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Proje, Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi, Adıyaman Üniversitesi, Astronomi Gözlemevi, Toprak Mahsulleri Ofisi, Adıyaman Müzesi, Pirin Perre Antik Kanti, Karadağ, Çelikhan Çat Barajı ve Yüzen Adalar, Alabalık Tesisi, Doğanlı Çınarı Doğal Anıtı, Çelikhan Doğal İçmesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı Milli Parkı, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi, Eğri Çayı Vadisi ve Kervansaray Botanik Parkı olarak belirlenen yerlerde gerçekleştirilecek.  

Oldukça zengin bir içeriğe sahip proje kapsamında teleskopla gökyüzü gözlemi, çeşitli bilimsel etkinlikler ve analizler, doğa da sanatsal faaliyetler, oryantiring, arkeoloji kazı deneyimi gibi faaliyetler gerçekleştirilecektir. Proje sonunda katılımcıların doğal ortamlarda keşfedici ve doğayı sevdiren etkinliklerle bilinçli birer doğa gönüllüsü olmaları, sorgulayan, keşfeden, doğada bilimsel süreçleri tanıyan, doğal-tarihi ve kültürel emanetlere karşı koruma bilincine sahip bireyler olmaları sağlanmış olacak.

Proje 15-18 Mayıs ve 22-25 Mayıs tarihlerinde iki dönem halinde gerçekleşecek. Proje hakkında detaylı bilgiye www.adiyaman4004.org adresinden ulaşılabiliyor. Son başvuru tarihi olarak da 9 Mayıs belirlendi. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha