Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, Adıyaman Belediye Başkanı Sayın Süleyman Kılınç, Kutup Kaşifi Biruni projesiyle Türkiye 1. olan Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Adıyaman Park Avm'de düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı.

Tanıtım etkinliğinin açılış kurdelesini Adıyaman Belediye Başkanı Sayın Süleyman Kılınç ve ARGE'den Sorumlu Şube Müdürü Abdullah Bilen'le birlikte kesen İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, elde edilen başarıdan dolayı Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hacı Kamil Kadıoğlu, Proje Danışmanı Orhan Güneş ve öğrencileri tebrik etti.

Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması; lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri Antarktika ve Arktik bölgelerde kutup bilimleri konusunda çalışmalar yapmaya teşvik etmek, bu alanda araştırmalar yapmaya yönlendirilen öğrencilerin bu alanda yapacakları nitelikli çalışmalarla ülkemizin gelecekte uluslararası bilimsel çevrelerde önde gelen ülkelerden biri haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Kutup Kaşifi Biruni projesi, iki gün boyunca Adıyaman Park AVM'de vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha