Adıyaman Fen Lisesi 6 yıldır düzenlediği 4006 TÜBİTAK Bilim fuarının bu yıl 6.sını gerçekleştirdi. Bilim Fuarının Açılışına Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Said Kutlu, Türkiye Petrolleri Bölge Müdürü Hikmet Aslandere,  Adıyaman üniversitesinden Akademisyenler, Milli Eğitim Yöneticileri, STK Başkanları, Okul Müdürleri, Öğretmenleri ve Öğrencileri ile veliler katıldılar.

Adıyaman Fen Lisesi spor salonunda gerçekleşen fuarda 20 öğretmen ve 60 öğrencinin hazırlamış olduğu birbirinden ilginç 26 proje iki gün boyunca bilim meraklılarının beğenisine sunuldu.
Adıyaman´ın ilk ve orta dereceli okullarından yüzlerce öğretmen ve öğrencinin ziyaret ettiği bilim fuarında, Bilim Fuarı Yürütücüsü Coşkun Polat’ın koordinatörlüğünde Adıyaman Fen Lisesi Robotik ve Kodlama Kulübünün hazırlamış olduğu projeleriyle yıl boyunca yapılan akademik çalışmaların ürünü olan eserler ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Fen Lisesi olarak Adıyaman´da bilimsel etkinliklerde öncü olduklarını belirten Adıyaman Fen Lisesi Müdürü Muharrem Aytekin, "Gelişen dünya şartlarına ayak uyduran, çağın bilimsel, teknolojik ve inovatif gelişmelerini yakından izleyen gençlerin yetişmesi için gençlerin üretici yönlerini geliştiren bu gibi projeler çok önemlidir. Bu bağlamda TUBITAK 4006 Bilim Fuarında görev alan öğretmen ve öğrencilerimi gönülden kutluyorum." dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha