Çok merak ediyorum da Adıyaman Belediyesi kurulduğu günden bu yana Adıyamanlılar tarafından onur kaynağı oldu mu hiç.

Yani bir kere de helal olsun, hizmetleriniz için Adıyamanlılar size minnettar diyebilecek miyiz çok merak ediyorum.

Bu belediye bu kafayla devam ederse bu şehir bir adım ilerlemez.

Şurada gelmişiz 21.yüzyıla daha biz Adıyaman olarak su sorununu çözebilmiş değiliz.

Peki sorun neden çözülemiyor ki bana göre çözülemiyor değil, çözülmek istenmiyor o kadar yani.

Bakıyorsun şehre üç tarafı sularla çevrili iken susuzluktan ölecek haldeyiz.

Yani düşünün ki sulu tarımı geçtim ya içme suyu daha temin edemeyen bir belediyeden nasıl bir beklenti içerisine girebilirim ki bir vatandaş olarak.

Allah aşkına bu saçmalık biz Adıyamanlılara reva mı yani?

Belediye yöneticileri değişiyor, kişiler değişiyor ama hizmetsizlik bir türlü değişmiyor nedense.

Belediyeden tek isteğimiz şu musluklarımızdan soğuk suyun akması sadece.

Ya diğer şehirler gibi Allah korusun sosyal ve kültürel etkinler istesek ne olacak sayın Adıyaman belediyesi çalışanları yöneticileri idarecileri hatta ve hatta başkanı.

Turgut reis mahallesi için konuşuyorum dün gece saat 02.00 da sular geldi ve sabah saat 06.00 da sular kesildi saat aralığına bakar mısınız ya!

Uyuyorum su yok, uyanıyorum hala su yok. Arıyorum yok efendim neymiş de gece 24.00 da suları veriyorlarmış öğlen 12.00 ’a kadar. Kiminle dalga geçiyorsunuz ya siz gareziniz mi var sizin bize.

Yahu ayıptır söylemesi tuvalete gidemiyoruz. Ne çamaşır ne bulaşık ne de kendimizi yıkayabiliyoruz. Bir abdest alıp namaz kılamıyoruz su yok diye.

Bahaneleri dinleyin bir de yok neymiş efendim depolardaki su seviyesi azalmış da, yok köylüler borulardan kaçak su çalıyorlarmış da.

Eee kardeşim ne yapalım yani senin işin bana bahane mi üretmek yoksa çözüm mü üretmek. Madem biliyorsun bu depolar yetmiyor neden tedbirini almıyorsun. Geçen sene de aynı şeyi yaptın suları kestin tüm yaz boyunca, aradan bir yıl geçti ne değişti kocaman bir hiç dışında.

Yahu bakıyorsun ilçelere hepsinin suyu akıyor ama şehir merkezinin suyu yok. Bizim bu hizmetsizlik anlayışı ile sınavımız ne zaman son bulacak acaba.

Elin ülkesi şehri deniz suyunu arındırıp tüketirken. Bizimkiler şu üç tarafımızı çevirmiş, bizi yarım ada yapmış, tatlı suyu daha arıtıp bize ulaştıramıyor. Bu mu belediyecilik yani, senin ilk vazifen su tahsis etmek, tedbirler almak peki sen ne yapıyorsun belediye olarak!

Galiba en doğru soru şu neden yapmıyorsun?

Bana bahanelerle gelmeyin ben hiçbir bahaneyi kabul etmiyorum. Bu saçmalığa biran önce belediyenin son vermesini istiyorum sadece tüm Adıyamanlılar gibi.

Çölle çevrili ülkelerde bile bu kadar su kesilmiyor yahu. Adıyaman dan geçen baraj gidip Suriye`nin Lübnan`ın susuzluğunu  gideriyor ama bizim susuzluğumuzu gideremiyor öyle değil mi?

O kadar yazacak çok şey var ki öfkemi zor tutuyorum yani bu kadar da olmaz bu kadar da sorumsuz olunmaz bu işi yapamıyorsanız üzerinizde ki ceketi indirin çıkın yapacaklar gelsin  giysin o ceketi..

Ha ne demiştim bir gün teşekkür edemeyecek miyim şu belediyeye hizmetlerinden ötürü diye ya.

İşte şimdi teşekkür ediyorum Adıyaman belediyesine ısrarla yapmadığı hizmetler için, bilinçli olarak oluşturduğu mağduriyetler için, halka ve esnafa sularını keserek kan kusturduğu için ne kadar teşekkür etsem azdır.

Zannetmiyorum ki sizin gibi bir belediyecilik anlayışı bu ülke sınırları içerisinde başka bir belediye de daha olsun…

Adıyaman halkı olarak arz ederim…