Fikirlere, toplumun sinir uçlarına tecavüzlerin yaygınlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Her gün bir yerden paçalarından cahillik akan birinin toplumun sinir uçlarına hallendiğini görüyoruz. Cahil cesareti ile açıklanamayacak kadar bir özgüvenin, bazı beyni olmayıp fikri olanlarda hadsizce ortaya çıktığı şu günlerin sebebi nedir, toplum nereye doğru gidiyor? 

Önceden iletişim araçları bu kadar yaygın değildi. Kimse elinde kamera ile gezmiyordu. Teknolojik imkanlar dahilinde son zamanlarda aslında var olan ve kimsenin cesaret edip ortaya dökmediği pislikler ortaya çıkmaya başladı. Kadın ve çocuk tecavüzlerinin yanı sıra hayvanlara yönelik iğrenç girişimler son zamanlarda orantısız bir şekilde tv’lerden sosyal medyadan halka sunulmakta. Çok da iyi yapılmakta. 

Siyasi figürlerin olayın görünürlüğünü azaltma girişimi sayılacak zina konusunu ortaya şimdi boca etmesi düşündürücü. Ortada bu kadar rezalet varken, daha önce kendi iktidarları döneminde serbest bıraktıkları ve yine yanıldık hesabıyla konuyu tekrar gündeme getirip yeni bir kutuplaşmanın meyveleri toplanmak istenmekte olduğu o kadar belli ki. Toplumun değer yargılarının dejenere edildiği şu günlerde kadınlara, çocuklara, erkeklere daha doğrusu kim fırsatını hangi gücünün yettiği canlıda bulursa ona uyguladığı iğrenç girişimlerinin sebebi sorgulanmayacak mı? Sadece fiziki tecavüzler değil insanların düşüncesine de tecavüz edilmiyor mu ? 

Tecavüzler niye oluyor? Çocuk tecavüzleri cinsel tatmin girişimleri mi yoksa ahlaki bir durum mu yada zihinsel bir hastalık mı ? Bunun için bu güne kadar yapılan bir saha çalışması var mı ? Hayvanlara ilgi duyan yaratıkların eğitim ve ekonomik durumları yetiştiği ortamlar araştırılıyor mu? Bu soruları çoğaltmak mümkün? Burdan gelmek istediğim asıl husus bu tür vakaları bitirmek için neler yapılacağı ve çözüm yöntemlerinin ne olacağı konusudur. son zamanlarda çözüm diye halkın öfkesini alma girişimi sayılacak hadım konusu. Bu ne kadar sonuç alıcı bir çözüm, uzmanların bileceği bir husus tabi.  Asıl vurgulanması gereken bu tür yaratıkların düşünce dünyasında nelerin değiştirileceği ve bunun için yapılması gerekenler. Bedenler üzerinde uygulanacak bir çözüm yöntemi bu pisliklerin bundan sonra herhangi bir çirkefliğe bulaşmayacağının garantisi değil. Acilen her ilde emniyet bu tür pislikleri yapma potansiyeli olanları bulup kontrol altına almalı, çocuk yuvaları , akla gelen savunmasız korunmasız yerlerdeki herkesin genel kontrollerden geçirilmesi buradaki yönetici ve hizmet görevini yürütenlerin tamamının zihin yapıları araştırılmalıdır. Hoca diye kuran kurslarının bazılarında çocuklara istismar girişimleri ciddiye alınmalıdır. Burda adı hoca olup ahlaksızlığın sembolü olacak canavarların olduğu net. Devlet büyükleri bu konuda acımasız olmalıdır. Bir kereden birşey olmaz dediklerine benzer olayların bu kadar çoğalmasının medyadan saklayarak basite alarak çözülemeyeceğini yaşayarak öğrenmeleri gerekmiyor. Zihni seferberlik ilan edilmelidir.

Muhalefet Türkiye’yi ayağa kaldırmalıdır. Gerekirse yürüyüş yapmalıdır. Bedene fikirlere tecavüzlerin bu kadar yaygınlaştığı bir dönemde ortaya çıkmayacakta ne zaman çıkacak muhalefetin cengaverleri. Salı günleri şov yapmayla muhalefet olunmuyor. Muhalefet kendisine oy veren insanların yaşamlarını hayat haklarını bu tecavüz girişimlerinden korumayacaksa  ne işe yaradığını anlatmalıdır. Bilgili, çağdaş,  insan haklarına saygılı dediğimiz insanların sessizlikleri manidar. Muhalefet bu insanlara cesaret vermeyecekse kapısına kilit vurup gitmelidir. Tüzüklerle kendisini sağlama alıp siyaset yapmayı  marifet bilenlere sorulacak soru,  fikirlere,  yaşam haklarına tecavüz edilirken sen nerdeydin ? Ve hakikaten muhalefet bu konu da NERDE? 

 Toplum kan kaybediyor. Türkiye’yi bir arada tutan unsurların değeri tüketiliyor. Anayasa olan saygı hürriyet ve fikir hakları laikliğin sözde kaldığı şu günlerde aydınlar hükümeti bu konuda çözüme doğru atağa geçmede zorlayıcı unsur olmalıdır. Her gün bir yerden yaşam haklarına edilen tecavüzler neden  bu kadar pervasızca ortaya çıkıyor. Akit tv denen ve orda sunucu adı altında yaşam haklarına saygısız ve ahlaksızca saldıran salyalının tasmasını koparıp öldüreceğini söylediği insanlar tecavüz girişimine maruz kalmamış mıdır aksini söyleyen var mı? Hükümet yetkilisin ilk defa bu konudaki açıklamaları da umut vericidir. Bunları karanlık odalarında azgınlaştırıp topluma saldırma girişimlerinde bunlara cesaret veren kim ve kimlerdir. Cumhuriyet savcıları beden tecavüzcülerinin yanında yaşam ve fikir haklarına tecavüz eden bu kişileri toplumdan hadım etmediği sürece, ahlaksızların bu cesareti sert bir şekilde kırılmadığı müddetçe  bu irinli salyalılar hep olacaktır. 

Türkiye’nin tamamı bu konuda hem fikir. Tecavüz ettikleri insanların yaşam haklarını elinden alan ve onları yaşayan ölüye çeviren bu yaratıkların cinsel dürtüleri ortadan kaldırılmalı ve eğer bu onları bu tür pisliklerden alıkoymayacaksa gözleri kör edilmelidir. Hayatı boyunca kendi karanlığında kendi kendisine tecavüz etmesi sağlanmalıdır.. 

GÜNE DAMLAYAN

“Ben namussuz ateist görmedim ama, namussuz dinci gördüm, Türkiye'nin en önemli meselesi namuslu adam meselesidir, Türkiye'nin en büyük açığı namuslu adam açığıdır” y.ö