Amerikan ,Alman ,Türk bürokrat hanımefendiler bir araya geldiklerinde dertleşirler.’’Bügün devletin üst kademelerinde görev yapmamıza rağmen, eve gittiğimizde ev hanımı muamelesi görüyoruz.Bu haksızlık. Bunu, üçümüz bazı kararlar alarak değiştirebiliriz.Sonuçları seneye burada birlikte konuşalım’’ der ayrılırlar Bir yıl sonra toplantı yapılır.
Amerikan bürokrat hanımefendi kürsüye gelir:
‘’Geçen yılın kararlarını aynen uyguladım.Eve gider gitmez kocama,bundan sonra temiz çamaşır istersen kendi çamaşırını kendin yıka.İşte makine orda! dedim.İlk gün bir şey görmedim.İkinci gün bir şey görmedim.Üçüncü gün baktım,makinenin başında sadece kendi çamaşırlarını değil ,benimkileride yıkıyor.’’
Alman bürokrat söz almış:
‘’Bende kararımız gereğince kocama,bundan böyle temiz tabakta yemek istiyorsan kendi bulaşığını kendin yıka !dedim.Birinci gün bir şey görmedim.İkinci gün bir şey görmedim.Üçüncü gün baktım,makinenin başında sadece kendininkileri değil,benim bulaşıklarımı da yıkıyor.
  Türk bürokrat  söz almış:
‘’Türkiye’ye döner dönmez kararımız gereğince kocamla konuştum.Ona dedim ki,bundan böyle yemek istiyorsan,kendin pişirmen gerekecek.İşte mutfak orada!dedim.
Birinci gün bir şey görmedim.İkinci gün bir şey görmedim..Üçüncü gün sol gözüm biraz açılır gibi oldu,hafiften görmeye başladım.’’

Bizde de tarikatler böyle.Birinci gün görmüyoruz ikinci gün görmüyoruz üçüncü gün ,sol gözümüzün şişi inipte biraz görmeye başladığımızda iş işten geçmiş oluyor.Tarikatlar büyümüş güçlenmiş ,milyarlarca lira servete kavuşmuş,yüzbinlerce masum insanı oltasına takmış oluyor. Bu oltaya takılanlardan bazılarının canı, malı,  namusu ve en önemlisi de ahreti  helak oluyor.Düşünebilyormusunuz milyarlarca yıllık ebedi hayat bir sahte tarikat liderinin bir meczubun sözlerine kanılarak helak ediliyor.

Derhal bu cemaatlerin kontrolünü sağlamak için diyanetin bir kontrol grubu oluşturması lazım.Tarikat liderlerini en ince teferruatına kadar incelemesi, islama uygun olup olmadığına bakılması ,sahte ve düzenbaz olanları, topluma açıklaması lazım.Para girdi çıktılarının kontrol edilmesi lazım.Aksi taktirde bunların bazıları kazanç için bazıları da dışarıdan görevlendirilerek yurdun dört bir yanını ahtapot gibi sarmaya devam edecektir.Bu kadar sahte tarikatın var olduğu bir ülkede gerçeğini bulmak onun gerçek olduğunu anlamak çok zordur .Aramaya da gerek yortur.Kişinin kalp ile Allah’a bağlanması ,kuranı ve mealini okuyarak anlaması, onu tüm yaşantısına uygulaması ,Resullah’ın sünnetine  uyması yüz tane sahte  tarikat liderinin arkasından koşmaktan daha efdaldir.Aksi halde canımızı ,malımızı ,namusumuzu, ahretimizi bir sahtekarın insafına bırakmış oluruz ki ölüm bundan milyarlarca kez daha iyidir.Allah bizi, evlatlarımızı  tüm müslümanları şeytanın şerrinden ve şeytanlaşmış insanların şerrinden korusun.AMİN.                                                         

                                                                        Recep ESMER