Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi diyelim ki, "kiralama" CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gibi diyelim ki, "özelleştirme" Tank Palet Fabrikası'na ortak alınması için vallahi de billahi de fark etmez.

Neden fark etmediğini farklı bir bakış açısı ile açık seçik ifade edeyim.

Cumhurbaşkanlığı'nın gizli kararnamesi ile Tank Palet Fabrikası'na 25 yıllığına 50 milyon dolara hangi yöntemle olursa olsun ortak alındı.

Gelin şimdi bir hesap yapalım.

Yılda 2 milyon dolar, ayda 165 bin dolar eder.

Tank Palet Fabrikası'nın 165 bin dolar aylık kirasını Merkez Bankası'nın 1 dolar = 5,72 Türk Lirası kurundan çevirirsek ayda yaklaşık 945 bin lira eder.

Ankara'nın duayen emlak danışmanlarından Salim Taşçı ağabeyimi arayıp sordum.

- Ankara'da aylık kirası yaklaşık 1 milyon lira olan dükkân ya da bina var mı?

Salim ağabey gazetecilere o kadar önem veren bir eski gazetecidir ki her zamanki nezaketi ile Yeniçağ Ankara bürosuna notlarını da alıp gelerek, "yaz bakalım" dedi.

Birincisi Ankara'nın merkezi olan Kızılay'da bir iş merkezinin altındaki 4 bin metrekare olan dükkânın aylık kirası bir milyon 243 bin liradır

İkincisi Eskişehir yolunda bir AVM'nin 5 bin 200 metrekare olan giriş katının kirası aylık 210 bin Euro yani bir milyon 317 bin Türk lirasıdır.

Tank Palet Fabrikası'nın nasıl bedavaya 25 yıllığına verildiği şimdi daha net anlaşıldı mı?

Şimdi İstanbul'dan da bir örnek vereyim.

Bakırköy'de 35 bin metrekare olan fuar alanının aylık kira bedeli bir milyon 500 bin lira artı KDV.

Yani demem o ki boş arsanın kira bedelinden bile ucuza gitti Tank Palet Fabrikası.

Peki, Tank Palet Fabrikası'nın arsası ne kadar biliyor musunuz?

Onu da yazayım.

Mülkiyeti maliye hazinesine ait olan ve Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) tahsisli Sakarya'nın Arifiye ilçesi Hanlıköy Mahallesi'nde bulunan Tank Palet Fabrikası'nın arsası tam 1 milyon 804 bin 131 metrekare.

Şimdi gelin siz yukarıdaki örneklerden yola çıkarak ayda yaklaşık 930 bin liraya kiralanan bu arsa büyüklüğü ile üzerinde de harika bir fabrika bulunan bu yerli ve milli tesisin değerini.

İster Erdoğan gibi "kiralama"

İster Kılıçdaroğlu gibi "özelleşme" deyin ki bu örnekleri görünce sizler de benim gibi isyan edeceksiniz.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun şu sözlerini de anımsatayım:

"Bunun adı açıkça Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanettir. Katar'la sözleşmeyi iptal et, bir hafta içinde sana 50 milyon doları bulmazsan siyaseti bırakacağım."

Fuzuli der ki;

"Sussam gönül razı değil, söylesem tesiri yok"

Değerli okurlarım,

Tank Palet Fabrikası'nın kime kiralandığını ya da özelleştirildiğini de hatırlatayım:

BMC'nin sahibi Ethem Sancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Tank Palet ortaklığını nasıl oluşturduklarını şöyle anlatmıştı:

"Liderimiz bana dedi ki; 'Sen o otomotiv şirketinin altından kalkabilir misin?' Valla ne emrederseniz onu yaparım. Ama buna gücüm yetmeyebilir. Elimdeki varidatım bu. Savunma sanayine girmek o gün için bir macera. Ben de eski bir sosyalist yeni bir Müslüman olarak kardeşlerim arasında adil bölüşmüştüm serveti. 16'da bir parçası kalmıştı.

Dedim; Bu para var. Bununla alınabiliyorsa ihaleye gireyim. Ama diyelim ki aldım. Bunu emrettiğiniz gibi güçlü bir sanayi şirketi haline getirebilmem için güçlü bir fon olması lazım arkamda. 'Ne yaparız?' dedi. Sizin büyük ferasetinizle Arapların onurlu bir bölümünü kendine getirttiniz.

Katar'la neredeyse tek millet iki devlet haline geldik. Allah da gani gani para vermiş Katar'a. Emir de sizi kırmaz. Katar devletini ve silahlı kuvvetlerini bana ortak ederseniz bu işin altından kalkarız. Sağ olsun Sayın Emir'i aradı o da kırmadı. BMC'nin yüzde 50 eksi birini Katar ordusuna sattım. Tek başına yapmak istemiyordum. Benim gibi deli bir Laz ortak da önerdi bana Sayın Cumhurbaşkanım. Onu da yanıma aldım; Talip Öztürk, eşit bölüştük."

İYİ Parti lideri Meral Akşener de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şöyle tepki göstermişti:

"Türkiye'nin değerlerini tekrar yerine koymaya çalışsanız 250-300 milyar dolara yerine koyamazsanız. Tank Palet Fabrikası'nı Katarlılardan geri almak için 500 milyon dolarlık uçağını satsın. Gerekirse ben de 3 maaşımı vermeye razıyım."

Peki, ihale nerede? Sarayda. Başka katılan var mı? Yok…

Tank Palet Fabrikası Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsi mülkiyeti mi? Elbette değil.

İstediği gibi ortaklar, istediği gibi bedel, istediği gibi süre belirleyip bu "kiralama" hangi yasal yöntemle yapılıyor?

"Tek adam" kararı, "kiralama" yöntemi ile yapılıyor.

Türkiye 50 milyon dolara muhtaç mı? Bence değil.

Diyelim ki paraya bu kadar muhtaç ise yarın Makine Kimya Endüstrisi, Aselsan, Havelsan, Roketsan ve TUSAŞ gibi milli ve yerli şirketlerimiz de bu yöntemle kiralanacak mı?

Güçlü ordu, güçlü Türkiye sloganı böyle mi korunacak?

Allah korusun değil mi?

Kaynak Yeniçağ: Tank Palet bedavaya gitti - Orhan UĞUROĞLU