Vatan için ölmekse kaderim, böyle kaderin ellerinden öperim. Mehmet Akif Ersoy

Bizim yaşam değerlerimiz, kültürümüz ve inancımız hiçbir zaman bir insanı arkadan vurmak veyahut satmak gibi kişiliksiz bir düşüncenin için yer almamıştır, almayacaktır. Tarihten bu yana, bu kadim coğrafyada yaşayan herkes bu düşünce yapısını çok bilir.Rus Büyükelçi Karlov’un öldürülmesi Türkiye’yi derinden üzmüştür. Tüm dünya bunu çok iyi biliyor ki Türkiye sınırlarında yaşayan herkes bu milletin güvencesi altındadır. Maalesef kendi içimizde de bu tür yaratıkların yaşadığını görmek, şahit olmak hem bizi sarsmıştır hem de hangi yapının eseri olduğu apaçık ortadır. Bu tür hastalıklı zihniyetin hem milletine hem de Cumhurbaşkanı’na silah doğrultmuş bir yapı olduğunu hepimiz gördük. Bu örgüt kamufle olmada ve soğukkanlı davranmada ne kadir mahir oldukları ortadır. Böyle gizlenmiş yapıyı tasfiye etmek zor da olsa bu işin üstesinde güvenlik güçleri ve istihbarat teşkilatımız bu işin üstesinden gelecektir.İki devlet arasındaki iletişim ve ilişkileri takip eden ve gerekli yerde destek sağlayan bir kurumda yer almış Büyükelçi’nin böyle hain bir plana kurban gitmesi haliyle bizi derinden etkilemiş hem de bu beyni yıkanmış robotların arkasında bir gücün olduğunu göstermektedir. Bu kelleş örgütlerin ismi ve cismi fark etmeksizin hepsi Türkiye’de bir kaos ortamı yaratma peşindedir. Güvensizlik ortamı yaratarak hem içte hem de dışta Türkiye’yi zor durumda bırakılması tasavvur edilmektedir. Batı, Ortadoğu coğrafyasında söz sahibi olabilmek için önünde gördükleri iki büyük devlet Türkiye ve Rusya arsında huzursuzluk çıkartarak arasındaki iyi ilişkileri sonlandırıp, kendileri bu bölgelerde istediği gibi terör örgütleri kurup, kollamak ve sonra da Türkiye karşı bir tehdit unsuru olarak kullanmaktır. Bunlar gösteriyor ki bu bölgede ne kadar büyük oyunların tezgâhlandığının işaretidir.

Türkiye’nin dev yatırımlarından biri olan Avrasya Tüneli, kazasız-belasız ve görkemli bir şekilde açıldı. İstanbul’un trafiğini rahatlama açısından çok önemlidir. Kazlıçeşme-Göztepe hattında gerçekleştirilen Avrasya Tüneliyle iki kıta arasındaki yolculuğu 100 dakikadan 15 dakikaya indirdi.Hem zaman olarak hem de büyük bir yatırım olduğu için haliyle de bazı grupları rahatsız ettiği ortadır. Türkiye ne zaman büyük bir yatırama yer verdiği zaman karanlık güçler, önemli yatırımları gölgede bırakmak için deveye giriyor. Bunun hemen akabinde Büyükelçi’nin hain bir şekilde öldürülmesi açık delilidir. Her iki devlet yetkililerin aslında işin farkında olduğu biliniyor. Türkiye’nin gelişmesini istemediği gibi iyi ilişkileri bozmaya çalışması da cabasıdır. Hem millet olarak hem de devlet olarak oynanan oyunları bozmak için aklıselim şekilde hareket ederek bu tür caydırıcı oyunlara gelmemiz çok önemlidir.

Türkiye içinde ve dışında şehit haberlerin gelmesi bizi derinden üzüyor. Kelimelerin yetersiz kaldığı, sözün bittiği yerdeyiz. Milletimize büyük iş düşmektedir. Çünkü bu sorunların giderilmesi açısında teröre ve yandaşlarına en ufak destek veren, benimseyen varsa bunları güvenlik güçlerimize ve gerekli mercilere iletmek vatandaşlık görevimizdir. Yüce Mevla’m bu uğurda şehit olanlara rahmet, geride kalan yaslı ailelere sabrı cemil niyaz etsin. Bizim bu ülkeden, memleketten başka bir yerimiz yoktur. Hepimiz bu geminin içindeyiz, batarsak hep beraber batacağız. Onun için oyunlara gelmeyelim, vatanımıza sahip çıkalım.

Vesselam!!!