Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret eden Kredi ve Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Personel Genel Müdürlüğü Atama ve Kadro Daire Başkanı Atila Çetin, bakanlığın taşra teşkilatını oluşturan Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde yer alan tesislerin pandemi sonrası normalleşme sürecinde tam kapasite ile sağlıklı bir şekilde hizmet verebilmesi için incelemelerde bulundu.  

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın il düzeyinde çalışmalarının uygulanma durumuna dair kurum ve tesislerde yerinde yapılan incelemelerde bulunan heyet daha sonra İl Müdürü Fikret Keleş, hizmet müdürleri ve şube müdürleri ile bir araya gelerek Adıyaman ili sınırları içerisindeki tesislerin yönetimi, işleyişi ve ilgili mevzuat hükümlerinin uygulanıp uygulanmadığına yönelik istişareler gerçekleştirdi.  

Denetimin ikinci ayağında yurt müdürleri ile bir araya gelen Kredi Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir ve  Personel Genel Müdürlüğü Atama ve Kadro Daire Başkanı Atila Çetin Pandemi Süreci değerlendirmesi ile pandemi sonrası yurtların hazırlıkları ile öğrencilere verilecek olan hizmetlerin mevzuat çerçevesinde yürütülmesi hususunda toplantı gerçekleştirdi.  

Program sonunda Kredi ve Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir,  Veysel Karani Yurdunda kalan tıp fakültesi öğrencileri ile bir araya gelerek hasbihal etti.  

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün gençlere yüksek kalite standartlarında barınma ve beslenme hizmetleri verdiğine dikkat çeken, Özdemir, son yıllarda barınma hizmetlerinin yanı sıra öğrencilere eğitim, sosyal, kültürel ve sportif imkânlar sunduklarını söyledi. 

Pandemi sürecinden sonra yurtların yeniden eski yoğunluğuna dönmesi için çalıştıklarını belirten Özdemir, şöyle konuştu: 

“Yurtlarımızda barınan öğrencilerimizin dünya standartlarında ihtiyaç duyacakları bilgi birikimini temin etmek; bedenen, ruhen ve fikren donanımlı olmaları ve mezun olduktan sonra vatanımıza ve milletimize değer katmalarını sağlamak amacıyla Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü olarak bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Çok şükür son yıllarda Devletimizin artan imkânları doğrultusunda yurtlarımızda verilen hizmetlerin kalite standartları, gençlerimizin iyi bir eğitim almaları için verilen kredi ve bursların miktarı ve kredi-burs verilen öğrenci sayısını her geçen gün artıyoruz.  

Gençlerimizin özgüven sahibi olmalarını, dünyada iyilik ve güzelliklerin hâkim olabilmesi için gençliklerinin kıymetini bilmelerini ve Afrika’dan Balkanlara, Uzak Asya’dan Latin Amerika’ya kadar dünyanın bütün mazlumlarının gençlerimizi beklediği bilinciyle hareket ederek kendilerini çok iyi yetiştirmelerini tavsiye edebilirim. Her konuda kendilerine yardımcı olmaya çalışan, Gençlikle ilgili bir Bakanlıkları olduğunu unutmamalarını istiyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha