Yeni Mahalle Spor Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Judo, eskrim, cimnastik, voleybol ve yüzme başta olmak üzere 24 farklı branşta devam edecek olan Yaz Spor Okullarının açılış töreninde sporcuların nefes kesen gösterileri büyük beğeni topladı.

Yaz spor okullarında kayıtların hedeflenen sayıya ulaşılmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, "İl genelinde 24 farklı branşta 2.300 gencin sporla iç içe bir yaz dönemi geçirecek olmasından dolayı mutluyuz. Öğrencilerin ailelerine ve topluma yararlı bireyler olarak yetişmesine olanak sağlayan faaliyetlerimize devam edeceğiz. Yaz boyunca devam edecek olan kurslarımıza katılan genç sporcularımızın toplumsal başarı ve kişisel gelişimini destekleyerek onları Türk sporuna kazandırmak ve ilimizdeki spor kulüplerinde profesyonel spor hayatına katılmaları için çalışıyoruz. Ben gençlerimizi spora teşvik eden ailelerimizi ve değerli velilerimizi kutluyorum. Umarım tesislerimizde kurslara katılan sporcularımızın aldıkları eğitimler sizlerinde desteği ve ilgisi ile kısa zamanda başarıya dönüşür" dedi.

 Yetenekli sporcuların tespit edilerek spora kazandırılacağını kaydeden Keleş, sporcuların Türkiye'yi uluslararası spor müsabakalarında temsil edebileceğini aktardı.

 Keleş, sporun bedensel ve ruhsal yaşantıya önemli katkısı olduğunu belirterek, "Sevgili veliler sizleri ve çocuklarımızı spor yapmaya ve yaptırmaya davet ediyorum." dedi.

1 Mayıs tarihinde başlayan Yaz Spor Okullarına 1.500  Erkek 900  Kız olmak üzere 2.300 sporcu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen branşlarda eğitim görecek.

 Atletizm, Güreş, Teakwondo, Masa Tenisi, Karate, Tekerlekli Sandalye Basketbol, Badminton, Yüzme, Voleybol, Judo, Halter, Okçuluk, Goolbol ve Oturarak Voleybol toplam 14 branşta kadrolu antrenörler, Engellilere ücretsiz eğitim veriyor.

 İl Müdürlüğü tarafından Engelli çocuklar ve gençlere yönelik tamamen ücretsiz olarak faaliyet verecek olan Engelliler İl Spor Merkezinden Adıyaman’daki tüm engelliler faydalanabilecek.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha