Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından Tunceli’nde düzenlenen Kulüplerarası Küçük Erkekler Hentbol Grup müsabakalarına Adıyaman’ı temsilen katılan Yamanspor Hentbol takımı ilk ikiye girerek Türkiye Şampiyonasına katılmayı başardı.
Adıyaman’da elde ettiği başarı sonrası Tunceli’ndeki bölge müsabakalarında da üst üste aldığı başarıyla Türkiye şampiyonasına katılmayı hak kazanan Yamansporda hedef Türkiye şampiyonluğu.
Çok kısıtlı imkanlara rağmen elde ettikleri başarıdan dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade eden Yamanspor kulüp başkanı Abdurrahman Vural; “Kulüp olarak gerek sporcu açısından gerekse de maddi açıdan büyük sıkıntılar yaşadık. Tunceli’ye 1 Hentbol topu ve 8 sporcuyla gittik. Gerek Adıyaman’daki müsabakalarda gerekse de bölge müsabakalarında sporcularımız çok iyi mücadele ettiler. Oynadığımız 4 karşılaşmadan Bingöl Gençlikspor, Tunceli Pertekspor, Diyarbakır Emniyetspor’u yenerek gruptan çıkarak Türkiye Yarı Final müsabakalarına katılmaya hak kazandık. Türkiye yarı final müsabakalarına 16 takım kaldı ve iki grup halinde oynanacak olan müsabakaların bir grubu İstanbul’da ikinci grup ise Adıyaman’da mücadele edecekler. Hem yarı finale kalmanın hemde yarı finale ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşayacağız. Şimdiye kadar yüreklerini sahaya koyan sporcularıma güvenim tamdır, inşallah finale kalarak ilimize Türkiye şampiyonluğunu yaşatmak istiyoruz. Bu vesileyle bizlere her konuda destek olan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Bağcı’ya ve Kulübümüzün Ana Sponsoru SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Adıyaman Haber