İki gün süren festivale 15 ülkeden 24 kategoride 200 sporcunun katıldığı ve şampiyona da Halil Çoban, dünya 5’ncisi oldu.

Adıyaman’a dünya 5’nciliği getirdiği için mutlu olduğunu belirten Elit Spor Salonu Sahibi Halil Çoban, “Türkiye şampiyonasında ikinci olduk. Bunun ardından bir dünya şampiyonası gerçekleşti. Dünya şampiyonasına katıldık. Çok şükür anlımızın akıyla döndük. Adıyaman’da bir ilk yaşattık. Adıyaman’a dünya 5’nciliği getirdik. Elimizden geldiği kadar Adıyaman ilimizi tanıttık. Belediye başkanımıza teşekkür ederim kendisi maddi manevi destekte bulundu. Tabi sponsor konusunda maddi anlamda sıkıntılar yaşıyoruz. Ben ve benim yetiştirdiğim sporcular akabinde bir maddi destek gücü olsa eminim çok daha farklı yere geleceğiz. Buna inanıyoruz.  Elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştık. Çok şükür bir derece ile geldik. Adıyaman’a bu onuru kazandırdık"dedi.

"Dünya şampiyonasına daha önce giden arkadaşlar oldu. Onlar derece ile dönemedi. Onların şu eksikliği vardı maddi güç bakımından bir destek olmadığı için bir yere gelemediler" diyen Çoban, şöyle devam etti:

"Kat kat bizden daha sağlam sporculardı. Elimizden geldiği kadar hazırlandık, Adıyaman’a bir ilk getirdik. Destek çıkılsa sporcu arkadaşlara eminim daha fazla daha güzel bir yerlere geleceğiz. Adıyaman’ı dünyada daha iyi yerlere tanıtcağız. Tabi gençler şuanda gözümüzü, göğsümüzü kabartıyor. Çünkü eskiden gençlerimiz kahve köşelerinde dolaşıyorlardı. Şuan çok şükür spor bilinci oluşmuş gençlerimizde, buraya geldiklerinde kötü alışkanlıklardan arınıyorlar. Kahve köşelerinden çekip buraya getirmeye çalışıyoruz. Sporu sevdirmeye çalışıyoruz. Kendilerinde o azmi görüyorum. Daha iyi yerlere geleceklerdir” 

 Geçtiğimiz günlerde Türkiye Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından organize edilen ve Ankara’da yapılan Vücut Geliştirme Ankara Bölge Şampiyonasında Adıyaman’ı temsilen katılan Halil Çoban Klasik Büyük erkekler 75 kiloda Türkiye 2. olmuştu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha