Rektörlük makamındaki plaket törenine Rektör Danışmanı Doç. Dr. Sayad Kocahan, SKS (Sağlık-Kültür-Spor) Daire Başkanı Doç. Dr. Aykut Dündar ve BESYO Müdürü Doç. Dr. Ümit Yetiş katıldı.

Rektör Turgut, Romanya'da düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nda 3 altın madalya alarak Avrupa Şampiyonu olan Günal ve Bosna Hersek’te düzenlenen Muai Thai Dünya Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü olarak bronz madalyayı almaya hak kazanan Altuntaş’ı tebrik ederek daha büyük başarılar beklediğini vurguladı.

Turgut, “Üniversitemizin milli sporcularından Melike Günal koparmada 105 kilo, silkmede 128 kilo ve toplamda da 233 kiloyla halter branşında altın madalyaya uzanırken, Mevlana Altuntaş ise Muay Thai branşında dünya şampiyonasında bronz madalya alma başarısı göstermiştir. Evlatlarımız, uluslararası turnuvalarda aldıkları başarılı sonuçlarla göğsümüzü kabartmıştır. Al bayrağımızı göndere çeken bu gençlerimiz ile ne kadar övünsek azdır. Ülkemizi, Adıyaman’ı ve Adıyaman Üniversitesini en iyi şekilde temsil ettiklerine inanıyorum. Bizleri gururlandıran başarılara imza atan evlatlarımızın başta aileleri olmak üzere, antrenörlerine ve tüm BESYO ekibine ülkem ve Adıyaman Üniversitesi adına şükranlarımı sunuyorum. Gençlerimizden ülkemizi olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında temsil etmelerini ve yine bizleri gururlandırmalarını bekliyorum. Hocaları ve büyükleri olarak bizler, her zaman yanlarındayız ve her türlü desteği vermeye hazırız. Üniversitemiz her zaman bilimsel, kültürel ve sportif alanlarda başarılarından söz ettirecektir.” dedi.

Plaket töreninin ardından Gençler ve 23 yaş altı Avrupa Şampiyonu Melike Günal tarafından Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’a Halter Türk Milli Takımı forması hediye edildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha