Ulubey yaptığı açıklamada; “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sporun her branşının yapılmasını ve başarı elde edilmesini Türk milletine tavsiye etmiştir.

Atatürk, genç nesilin bilimin ışığında ruhen, ahlâken, zihnen ve bedenen çok iyi bir konumda olmasını istemiş, bu uğurda spor faaliyetlerine ve sporculara çok büyük değer vermişti. Atatürk, bir sporcuda yalnızca beden gücü ve yetenek değil, tüm bunların yanı sıra, iyi ahlâk ve zekânın da bulunmasını talep etmiş ve bu düşüncesini de; “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim.” sözleriyle dile getirmişti.

Çocuklarımızı spora teşvik eden, yeteneklerini, tecrübelerini zamanını spor için harcayan hocalarımız gerekli fedakârlıkları göstermektedir. Gerek alt yapı gerek eğitim gerek seyahat konusunda birçok sıkıntı yaşayan desteklenmeyen olimpiyat mağdurları spora ve sporcuya ne kadar az değer verdiğimizi gösteriyor.

Her zaman Adıyaman dedik! Her zaman mağdurun yanında olacağız dedik! Desteklenmesi gereken ve fakat destek görmeyen spor gerilemektedir. Bugün Adıyamanlı çalışkan antrenörümüz Sımoviç Enver' le spor konusunda bir görüşmemiz oldu.

Yüzlerce çocuğu spora tesvik ederek Türk futboluna kazandıran Simovic Enver 2010 yılında Türkiye'de en başarılı hoca seçildi. TFF ( Türkiye Futbol Federasyonu) tarafından İskoçya'da UEFA tarafından davet edilerek sertifika aldı. Başarılı hocamız Adıyaman'da çocuklara emekli maaşıyla bakıyor, maçlar için bir araç bile tahsis edilmiyor. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. FB, GS, BJK, Altınordu, Sivas gibi takımlara baş sallayan bu çocuklar bütün yokluğa rağmen, bıkmadan idmanlara, turnuvalara giderek Türkiye'de özel turnuvalarda şampiyon oluyorlar.

Simovic Karaca Spor Kulübü Derneği olarak vize ücretini dahi yatıramıyorlar, kendilerine destek verilirse çocuklarımız toplum için geleceğimiz için hepsi bir yıldız olurlar. Teşekkürler Enver hocam, yine bu konuda büyük emek veren, milli sporcumuz Ramiz Karaca hocam ve ismini buradan sayamadığım spor hocalarımıza da çok teşekkürler!...

Bizler her zaman genç sporcularımızın yanındayız. Diliyorum ki bu çağrımıza yetkililer kulak verecektir.

Gelin hep birlikte geleceğin Olimpiyat Şampiyonlarına, bu pırıl pırıl gençlerimize destek olalım” Dedi.

Editör: Adıyaman Haber