Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik sporcuları Kommagene Krallığı'nın 5 büyük yerleşim yerinden biri olan tarihi Perre Antik Kenti Nekropol alanda Türkiye Cimnastik Gününü geleceğin şampiyonları ile doyasıya kutladı.

Cimnastik Haftası nedeniyle bu yıl ilk defa etkinlik düzenlediklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, şu ifadelere yer verdi:

"Perre antik kenti olarak bilinen ve Kommagene Krallığı’nın beş büyük kentinden biri olan bu topraklar binlerce yıldır jeopolitik bir öneme sahip olması nedeniyle il müdürlüğü olarak sporcularımız düzenlediğimiz organizasyonu bu tarihi atmosferde yaşasın istedik. Minik sporcularımızın spora olan ilgilerini farklı aktiviteler düzenleyecek daha eğlenceli hale getirmeye çalışıyoruz. Bu hem cimnastik yapıp hemde tarihimizi ve kültürümüzü yakından tanıyan sporcularımızla keyifli bir gün geçirdik. Cimnastik Günü’nü ve Cimnastik Haftası’nı kutluyor, geçen yıl Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda elde edilen büyük başarı ile bu mutluluğumuza vesile olan sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha