Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Adıyaman İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile bugünden itibaren HES kodu uygulamasına Adıyaman’da başlandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, yaptığı yazılı açıklamada,sporseverlerin HES kodunu acilen edinmelerini belirtti.

Keleş, şunları kaydetti:

"Sevgili gençler ve sporseverler, hepimizin sağlığı için il ve ilçe müdürlüklerimize, gençlik merkezlerimize, yurtlarımıza ve tüm spor salonlarımıza girişte HES (Hayat Eve Sığar) kodu istenecektir. Lütfen şimdiden HES kodunuzu hemen alınız, bundan sonraki süreçte sık sık ihtiyacımız olacak. Hepimizin sağlığı için tedbirlerimizi alarak temizlik, maske ve mesafe kurallarına lütfen uyalım." 

HES kodu almak için yapılacak işlemler ise şöyle ifade edildi:

"Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilir 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklandıktan sonra kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.

SMS ile HES kodu alma

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla kimlik numarası, kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS gönderiliyor. 

E-devlet uygulaması üzerinden HES kodu alma

HES kodunu e-devlet sistemi üzerinden www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alınıyor."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha