İl Müdürü Fikret Keleş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Adıyaman Kürek Takımının Sapanca yarışları öncesinde şampiyonaya sıkı hazırlandıklarını belirtti.

Keleş, şunları kaydetti:

"Kurumumuza yeni atanan spor psikoloğu ve diyetisyenimiz sporcularımızla müsabakalara gitmeden önce yüz yüze yaptıkları görüşmelerle onların motivasyonlarını yüksek tutmak ve daha sağlıklı beslenmeleri konusunda eğitimler veriyor. Bu uygulama sporcularımız üzerinde harika bir özgüven etkisi yaratmaya başladı.İl Müdürlüğüne ataması yeni yapılan Spor Fizyoterapist Zeynep Çalışkan Işık, Spor Psikologu Batuhan Ağır ve Spor Diyetisyeni Elif Nur Çimen Gazihandede Su Sporları Merkezinde yapılan antrenmanlara katılan Kürek sporcularımızla tek tek görüşmeler yaparak motivasyon desteği verdiler."

Sporcularda özgüvenin oluşması, stres ve baskının olumsuz etkilerinden korunma ve sağlıklı beslenme programları hakkında bilgiler veren uzmanlar, bir sporcunun başarılı olabilmesinde eğitimin, antrenmanın ve azmin olduğu kadar sağlıklı beslenmenin ve sağlam bir psikolojinin de büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Ayrıca #YazSporOkullarında çalışmalarına devam eden çocuklarla bir araya gelerek, branşlarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundular.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha