Liselere geçiş sınavı TEOGda sosyal faaliyetleri olan öğrencilere ek puan verilecek.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü TEOG sınavlarına girecek olan öğrencilerin ek puan şansını iyi değerlendirmeleri için velilere seslenerek, ”Sağlıklı bir nesille sahip olmak istiyorsak lütfen kendimizde dâhil olmak üzere çocuklarımızla birlikte spor yapmaya başlayalım” çağrısını yaptı.

Çocukların eğitimlerine ek puan sağlayacak olan çalışma ile TEOG sınavlarında spor yapan çocukların avantajlı olacağını belirten İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, şunları kaydetti:

Liseye geçişte başta spor yapanlar olmak üzere, sosyal öğrenciye ek puan verilmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere liseye geçişte sosyal, sanat ve spor etkinlikleri üzerinden ek puan verilecek bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Böyle bir çalışma sonrasında spor yapan gençlerimiz şanslı olacak. Biz İl Müdürlüğü olarak bütün tesislerimizi spor yapan öğrenci, genç ve yetişkinlere uzman antrenörlerle hazır bir şekilde hizmetlerine sunuyoruz. Gelin 7’den 70’e spor yapalım diyoruz. Hem sağlığınızı hemde formunuzu korurken genç öğrencilerimiz de TEOG sınavlarına %30 ek puan şansını yakalasın. Spor yapmayan öğrencilerimizi müdürlüğümüzün açmış olduğu tüm spor branşlarından istediğine ücretsiz olarak katılabilir

PHA

Editör: Adıyaman Haber