10 Şubat 2016 tarihinde başlayan ve 21 Mart tarihinde final maçlarının ardından sona eren müsabakalara Adıyaman Merkez ve Gölbaşı ilçesinden 13 takım ve 190 sporcu mücadele etti.

Adıyamanlı Basketbolsever öğrencilerin ve velilerin büyük ilgi gösterdiği final maçında Şampiyonluğu Gölbaşı İmam Hatip Anadolu Lisesi elde ederken,  İkinci Spor Lisesi, Üçüncü Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dördüncü ise Esentepe Anadolu Lisesi oldu.

Her geçen gün Basketbol sporuna olan ilginin arttığı Adıyaman’da özellikler okullar arası karşılaşmaların büyük bir çekişmelere sahne olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Heyecanın dorukta olduğu, taraftarların ise yoğun tezahüratları ile yapılan maçların ardından Basketbolda il birincileri belli oldu. Ben müsabakalara katılan bütün takımlara ve sporcularımıza teşekkür ediyor, dereceye giren takımları kutluyorum dedi.

Düzenlenen ödül töreninde ilk 4 takıma kupa ve madalyaları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Altındal, Okul Sporları Şube Müdürü Ömer Faruk Dursun ve  Okul Müdürleri tarafından verildi.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber