MAS-DER Başkanı Mehmet Güneş,yaptığı açıklamada, merhum Cumhurbaşkanı Rauf Dentaş’ın Türk halkı için ayrı bir yeri ve önemi olduğunu belirterek, Kıbrıs Lapta Masterler derneğinin daveti üzerine 3 gün boyunca Kıbrıs’ta olduklarını kaydetti.

Güneş, şunları ifade etti:

"Tabi Kıbrıs denince gönlümüzde ayrı bir yeri olan Merhum Cumhurbaşkanı Rauf Dentaş’ı anmamak mümkün değil. Düzenlenen etkinlik sonrası Masterler Spor Kulübü derneği olarak Merhum Cumhurbaşkanı Rauf Dentaş’ı kabri başında ziyaret ettik. 15 Kasım 1983'te kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bugün 36. kuruluş yıldönümüne denk gelmesi etkinliğimize ayrı bir anlam katmıştır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü için yaşamı boyunca mücadele etti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ilan etmesinin ardından KKTC'nin Cumhurbaşkanlığı görevinde bulundu. Rauf Denktaş Türk milletinin bağrından çıkan bir millî kahramandır. Bağımsız ve egemen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Rauf Denktaş ismi Türk milletinin millî Kıbrıs davasıyla özdeşleşmiş ve hayatı da “millî dava” ile bütünleşmiştir. Rauf Denktaş, Kıbrıs Türk halkının öz menfaatlerinin anavatan Türkiye’nin menfaatleriyle bir ve bütün olduğuna inanmış ve bu inancını söyleyerek, yazarak sık sık dile getirmiştir. Kendisini bir kez daha rahmetle, özlemle anıyoruz, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha