Genç sporcunun evinde antrenör İbrahim Sabaş ile birlikte ailesiyle sohbet eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, 11 yıllık Atletizm kariyerine bir Dünya 3.lüğü, 15 kez üst üste Türkiye Şampiyonluğu, 1 Balkan Şampiyonluğu ve 2 Balkan 2.liği sığdıran Milli Atletizm Sporcusu Kader Dost’un olimpiyatlara katılmak için büyük bir özveri ile çalıştığını söyledi.

"Elde ettiği başarılarla bizleri her zaman gururlandıran bir sporcumuz diğer sporcularımıza da iyi bir örnek oluyor" diyen İl Müdürü Keleş, şöyle konuştu:

“Milli forma için ter döken her sporcumuz atletizm branşında bizim özel bir sporcumuz. Kader’in uluslararası alanda başarıyla mücadele verdiğini görüyoruz ve antrenörümüzün de yoğun ilgisi ile Olimpiyat müsabakalarında İlimiz ve Ülkemiz adına yer alacağına inanıyorum. 

Atletizm sporuna çok küçük yaşta başlan, Kader Dost  2010 yılında spora başlayan 2016 yılına kadar koşu sporu yaparak hocasının günlük hayatta postacı yürüyüşünü anımsattığı için yürüyüşe geçen ve 2017 yılında başarıların gelmesiyle birlikte ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza attı. Atletizm Milli sporcumuz Kader, Ukrayna’nın Sumy kentinde yapılan Uluslararası Yürüyüş Yarışmasında altın madalyanın sahibi olmuştu. 2 kız 2 erkek olmak üzere 4 kardeşler ve gördüğüm kadarıyla ailecek hepiniz Kader’e bizim kadar destek oluyorsunuz. Bu başarılarda ailenin rolü çok büyük. İnşallah Uluslararası şampiyonada ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eder."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha