Atatürk Bulvarı valilik binası önünde toplanan 100 bisikletli 3. Çevre yolu, Atatürk Bulvarı, Eskisaray Mahallesi güzergahında bisiklet turu gerçekleştirdi.

Projede derece yapan sporculara Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş sporculara ödüllerini verdi.

Amaçlarının sağlıklı toplum birey yetiştirmek olduklarını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, "Gençlik Spor Bakanlığımızın organize ettiği Doğu ve Güneydoğu illerinde Kardeşlik ve Spor Müsabakaları adında projelerimizin bugün kapanışını gerçekleştirdik. Tabi hafta içinde birçok branşta yaptığımız 7'den 70'e herkesin katılımını sağladığımız organizasyonlardan son organizasyonumuz bisiklet turuydu. Tabi bisiklet turuyla beraber organizasyonumuzun genel amacı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde gençlerin spora daha çok birleştirici ve yapıcı gücünü ortaya koyarak çocuklarımızı, gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan, madde bağımlılığından ve terör faaliyetlerinden uzak kalmasını sağlamak.  sporun yetki ve iletişim gücünü kullanarak daha çok çocuklarımızı çekmek daha çok sağlıklı bir yaşam için sağlıklı bir toplum için spor faaliyetlerini organize etmekle ilgili bu projemizle bugün bisiklet organizasyonunu gerçekleştirdik. Tabi bisiklet organizasyonlarında biliyorsunuz gerek bireysel, sağlıklı bir yaşam için gerekse çevre kirliliği gerekse de, ilimizdeki trafik yoğunluğunu azaltmak adına farkındalık oluşturmak amacıyla bugün bisiklet organizasyonuyla beraber Doğu ve Güneydoğu illerinde başlayan 'Kardeşlik ve Spor Turnuvaları bugün bisiklet organizasyonumuzla sona ermiş bulunmaktadır. Tabi bu organizasyonda özellikle kardeşlik projesi için özellikle sayın valimizin desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum " diye konuştu.
Açıklamanın ardından 'Kardeşlik ve Spor Turnuvaları' projesine katılanlardan dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha