Yalçın AKARSLAN’IN kulüp başkanı seçilmesiyle İzol Spor Kadrosunda büyük değişikliğe gidildi. İlk devrenin başlamasıyla Samsat Sporu 2-0 yenemişti.27.10.2018 tarihinde Fırat Spor ile olan maçta ise İzol Spor 6 fark atarak Fırat Sporu 7-1 yenerek grup liderliğine adım,adım ilerliyor.

Bunlar Sayısal Başarılardır
İzol Spor Kulübü Başkanı Yalçın AKARSLAN yaptığı açıklamada “ bu külübün kurulma amacında gönüllere dokunma var.Yani biz Besnili kardeşlerimizin Sincikli,Gölbaşılı,Kahtalı ve Adıyamanlı kardeşlerimizin yüreğine dokunmak ve onlarla gönül köprüsü kurmak için bu girişimde bulunduk.Kimin yendiğinin gönüllerde bir önemi yok bunlar sayısal başarılardır.Bizim hedefimiz gönül başarılarını yakalamaktır “ dedi.

Kabiliyetini ve Değerini Önemsiyoruz
Bir dönem İzol Sporu çalıştıran Mehmet Can TATAR içinde açıklamada bulunan AKARSLAN “ Mehmet hoca önceki yönetimle bir sorun yaşadığından ne yazık ki kulübümüzle ilişiği kendi tarafından kesilmişti.Ancak yönetimimiz Mehmet Hocamızın kabiliyetini ve değerini önemsemektedir.Bundan mütevellit hocamızı tekrar kulübümüze davet ettik sağ olsun bizleri kırmayarak direk üzerine düşen vazifeyi üstlendi.Yenilgide olacak yenmekte ancak sonuç emin olun çok ama çok güzel olacak “ dedi.

Önümüzde Ki Dönem Beş altı Kulüp Tek Kalacak
AKARSLAN ulusal anlamda yaşanan ekonomik gidişatı konu ederek Adıyaman Sporunun nasıl etkileneceği konusunda öngörüler sundu. AKARSLAN’A göre önümüzde ki sezonlarda beş yada altı kulüp tek kalacak ve diğerleri hepsi kapanacağı iddiasında bulundu.AKARSLAN açıklamasını şöyle sürdürdü “ Bana göre ülkede ki ekonomik darbe girişimleri ne yazık ki Adıyaman amatörü zora koyacak bir ahval paylaşıyor. Bugün ülkenin en büyük iş derneklerinden bir tanesi olan MÜSİAD bile tüm iş adamı üyelerine “ reklamlarınızı kısın, sponsorluklarınızı gözden geçirin ve sakın krediye bulaşmayın” Şeklinde merkezi uyarılarda bulunuyor. Bu şu anlama gelir Vilayet  Spor Kulüplerini önceliğinizden çıkarın demekle aynıdır. Dahası devletin de zirvesinde ve tüzel kurumlarında ki tasarruf ve kemer sıkma politikalarını incelediğinizde önümüzde ki dönem beş altı kulüp tek kalacak manasını rahatlıkla anlayabiliyorsunuz. Diğer kulüpler ya kapanmak zorunda kalacak yada birleşmek başka alternatif yok maalesef.  Ekonomi düzelse ve her şey yoluna girse bile alınmış tedbirler ne yazık ki bu spor kulüplerini en az beş yıl faaliyetsiz bırakmaya neden olacak.

Editör: Adıyaman Haber