Adıyaman Mahsur Yardımcı Stadında 03.11.2018 Tarihinde düzenlenen İzol Spor- Besni Belediye Spor Maçında Besni Spor Kalecisi ile İzol Sporun futbolcusu Özgür ÖNER’İN çarpışması sonucunda, ÖNER’İN basınçlı çarp ile ciğeri delindi. Ölümden dönen oyuncu Adıyaman’da oynan amatör maçlarına neden ambulans hazır götürülmediği sorusunu gündeme getirdi. Geç müdahale edildiği ve kusurlu bulunan kaleciye hakemin yaptırım uygulamaması İzol Spor’un tepkisine ve basın açıklaması yayınlamasına neden oldu.

ÖZEL HASTANEYE DAVA AÇACAKLAR

“ Adıyaman’da maçın organize edildiği sahaya yakınlığı nedeniyle özel bir hastaneye kaldırılan Özgür ÖNER’E yaklaşık 70 dakika boyunca teşhis konulmadan bekletildiği gerekçe gösterilerek kulüp yönetimi tarafından dava açılacağı öğrenildi “

İzol Spor Kulübü yaptığı yazılı basın açıklamasında “ kaldırıldığı özel hastanede sporcumuz 70 dakika boyunca bekletilmiş ve kulüp idaresi maç sonrasında hastaneye intikal ettiğinde röntgenlerin mazeret edilerek bu kadar bekletildiği açıklaması sözlü olarak yapılmış ve sevk edildiği Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde özel hastanenin müdahalesinin de yanlış yapıldığı anlaşılmıştır. Hatalar ve ihmaller zinciri oluşmuş konu yargı cezasıyla terbiyeye mecbur bırakılmıştır. “ şeklinde anlatımları kaydedildi.

İLK HATA HAKEMDEN İHMAL HASTANEDEN GELDİ

İzol Spor Kulübü Başkanı Yalçın AKARSLAN açıklamasının devamında “ İlk hata hakemden geldi toplu yekvücut olmuş futbolcumuza arkadan ciğeri patlayacak kadar müdahalede bulunan kaleci sarı kart bile almaması yetişmemiş yahut eksik eğitim almış hakemlerden ötürüdür. Şimdiye kadar yaşanan tüm maçlarımızda Adıyaman İl Hakem Kurulunun gözlemciliğe dair adil bir irade ortaya koymadığını anlamaktayız. İlgili mercilerce hakemi ve gözlemciyi denetleyen bir heyet ircaa edilirse söylediklerimizin hakkaniyeti anlaşılacaktır. Kasıt yoksa bile görmedim deyip geçiştiren hakemlerimiz ve beklide küfretmiştir duymadım diyen gözlemcilerimiz var. Futbolcumuza adete ölümle burun buruna getiren bu vakıada bile yaptırım hala uygulanmıyorsa biz sonucu ne olursa olsun artık haklarımızı meşru bir şekilde savunmak mecburiyetindeyiz “ dedi.

HUKUKA GÜVENİYORUZ MERCİSİ NE OLURSA OLSUN BEDELİNİ ÖDEYECEKTİR

 İzol Spor Kulübü Başkanı Yalçın AKARSLAN açıklamasının devamında “ İmkanlar dahilinde Amatör Lig maçlarına ambulans verildiğinin bilincindeyiz ancak maçımız olduğu gün sadece Adıyaman merkezde beş maç organize edildiği ve koskoca vilayette beş ambulans için imkan olmaması ciddi bir çelişkidir. Gençlerin  spor istikballeri ve hayatları bir ambulans kadar değer taşımıyorsa herkes evine gitsin ve bu memlekette artık spor faaliyetleri yapılmasın “ dedi.

HAKEME SAYGISIZLIK YAPMAYIN

Hakeme saygısızlık yapmayın ve karşınızda ki oyuncuya zarar vermeyin ne yaparsanız yapın diyerek ilk seçildiği gün toplantı düzenleyen Başkan AKARSLAN “ Bir futbolcunun hakemle işi olmaz ben böyle bir spor terbiyesine vakıfım ancak bu uyarıları adaletsizliğe uğradığım zamanlarda bile zorda olsa yaptım ve halada yapıyorum. Hakeme saygısızlık yapan futbolcum olamaz kulübümden derhal ayrılsın talimatı bile verdim ancak hakemlerden aynı saygıyı görememenin isyanı içindeyiz. Adil ve hukuk zemininde maçlarımızın tamamını kayda alarak üst mercilere her türlü konuyu taşımayı düşünüyoruz.Başka yolumuz kalmadı.Bu sıkıntıları geçen hafta İl Hakem Kurulu Başkanına arz etmiştim.Ancak bir hafta bile geçmeden aynı sorunla karşı karşıya geldik.  Benim futbolcumun sağlığı ve hayatı kulüpler üstü bir değerdir. Kulübümü bile feda ederim. Ancak hayatı riske edilmiş futbolcumun hakkını da ortada bırakamam. Hukuka güveniyorum. Yaşanmış maçın varsa adil bir gözlemci raporu derhal değerlendirilip vakıaya karışmış kalecinin lisansı gözden geçirilmelidir. Zira Adıyaman Amatör Ligi bunun bedelini daha ağır kayıplarla ödemek zorunda kalır. İlla ki bir sporcumu öldürmeli o kaleci? Biz ayrıcalık değil sadece adalet istiyoruz bize işine vakıf hakemlerin gönderilmesini talep ediyoruz“ dedi.

BU İHMALLER BİZİM DEĞİL MEMLEKETİN İHMALLERİDİR

AKARSLAN son olarak “ Ciğeri delinmiş bir hasta 50-60 dakika bir cerrahı bekliyorsa ve hala sevk edilmiyorsa hastane, bir futbolcuyu bir diğer futbolcu öldürecek kuvvette bir darbe ile yere serdiği halde hala bir yaptırım yoksa hakemi, üç polis arabası gönderen merciler bir ambulans gönderemiyorsa ilgili her türlü kurul ve kurumun işleyişini artık devlet denetlemeli ve bu mağduriyetleri ortadan kaldırmalıdır.Adıyaman sporu gelişsin isteniyorsa İl Hakem kurulu hakemlerini gerçekten gözlemlemeli ve devlet kendi kurumlarını var olan hukuk zeminine geri kazandırmalıdır. Hiçbir gencin hayatına mal olmadan spor geleceği ve devamlılığı sağlanmalıdır.” Dedi.

Ağır yaralanan izol spor futbolcusunun durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Editör: Adıyaman Haber