Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli 72 itfaiye personeli güne spor ile başlayarak  kondisyonlarını koruyor.

Milli antrenör eşliğinde kondisyon ve hız için güne sporla başlıyorlar

İtfaiye erleri için haftanın belli periyotlarıyla antrenmanlar yapıldığını belirten Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, "İtfaiye Müdürlüğümüzde çalışan itfaiye erlerimize haftanın belli günlerinde belli periyotlar dahilinde il müdürlüğümüz spor salonunda antrenörlerimiz eşliğinde haftanın belli dönemlerinde antrenmanlar yapılmaktadır. Tabi itfaiye erlerini biliyorsunuz fiziksel olarak gerekli kondisyon, psikolojik yeterli istenilen düzeyde olması bu anlamda bu arkadaşlarımızın sürekli hazır halde olması gerekiyor.

Ani çıkabilecek vakalara olaylara anında müdahale edebilme reflekslerinin, koordinasyonlarının ve fiziksel gelişimlerinin çok üst seviyede olması gerekiyor. Bu anlamda yardım talep ettiklerinde bizler tesisimizi gerek antrenörümüzü imkanlarımızı seferber ederek ilimizde olabilecek olaylara daha çabuk daha suratla daha elverişli fiziksel güçle müdahale etme şansı olacaktır.

Gerek mesleki anlamda gerek bireysel anlamda toplum sağlığını sağlık konusunda örnek bir davranış onun için ben İtfaiye Müdürlüğümüze itfaiye erlerimize teşekkür ediyorum. Güne spor ile başlayarak gün içerisinde sürekli kendilerini fiziksel olarak zinde tutup vakalara olaylara karşı daha pratik hareket edebilmek için gerek toplumsal olarak gerek bireysel olarak spor en çok aktivitelerin içindedir."dedi.

Olaylarda bir canlıyı kurtarabilmek için çok süratli olabilmeleri gerektiğini aktaran Kick Boks Milli Takım Antrenörü Haluk Erdoğan,"Adıyaman Belediyesi itfaiye erleriyle birlikte yaklaşık 2 aydır grup halinde burada kondisyon, güç ve sürat çalışması yapıyoruz. Tabi buda bizim itfaiye erlerimize yarayan bir branş çünkü itfaiye erlerimiz herzaman karşılaşmış oldukları olaylarda çok süratli bir şekilde olaylara müdahale etmek o olay içerisinde Allah göstermesin bir evde çıkan yangında herhan gibi işyerinde oradaki bir canlıyı kurtarabilmek için çok süratli olabilmeleri lazım ve güçlü olmaları lazım kondisyonlarının çok iyi olması lazım. Buda Kick Boks'ta yapmış olduğumuz antrenmanlarda çalışmamızı sürdürüyoruz. Gerçekten ben Adıyaman itfaiye erlerine çok çok teşekkür ediyorum."şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 aydır Kick Boks Milli Takım Antrenörü Haluk Erdoğan, tarafından eğitim aldıklarını ve bunun haricinde ise günlük olarak spor yaptıklarını belirten İtfaiye Müdürü Ali Doğan, ise şunları söyledi:

"Yapmış olduğumuz işin gereği sürekli zinde, hızlı ve kondisyonlu olmamız gerekiyor. Bunun için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle koordineli olarak yaklaşık 2 aydır Kick Boks ve kondisyon antremanlarımıza devam ediyoruz. Bu konuda diğer itfaiyelerinde bu şekilde spor yapmalarını öneriyorum. Spor sadece biz itfaiyecilere değil herkese her yaşta lazım biz işimizin doğası gereği daha hızlı, daha çevik olmamız gerektiği için Kick Boks Milli Takım Antrenörü Haluk Erdoğan'da büyük katkılarıyla Kick Boks ve kondisyon çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah bundan sonrada devamı gelecek. Özellikle kendi itfaiye müdürlüğüm için konuşuyorum her sabah spor saatimiz var olayların durumuna göre değişiklik gösterebiliyor. "

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha