Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen Kulüpler Arası Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonası Finalleri 12–15 Mayıs tarihleri arasında Adıyaman’da gerçekleştirildi. Finallerde ev sahibi Adıyaman’ı Yamanspor kulübü temsil ederken, Adıyaman grubundaki turnuvaya Büyükşehir Belediye Ankaraspor, Mersin Toroslar, Malatya Türkiyemspor ve Elazığ Gençlikspor takımları katıldı.
Gerçekleşen Türkiye finalleri Adıyaman Grubunda birinci Büyükşehir Belediye Ankaraspor olurken, ikinci Mersin Toroslar Belediyespor, üçüncü ise Malatya Türkiyemspor olarak Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandılar. Turnuvada dördüncü olan temsilcimiz Yamanspor Türkiye finallerine veda etti.
Turnuva sonrası bir açıklama yapan Hentbol İl Temsilcisi Ayhan Dursun, “Türkiye finallerine başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptık. Gelen misafir takımlarla tek tek ilgilendik. Böyle büyük finallerin Adıyaman’da olması sevindiricidir. Başta Türkiye Hentbol Federasyonuna, Vali Mahmut Demirtaş’a, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü S. Ahmet Bağcı’ya, Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğüne, Yamanspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Vural’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Adıyaman Grubunu Şampiyonlukla tamamlayan Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Hentbol Antrenörü Erdal Kaynak yaptığı açıklamada Adıyaman’da çok güzel bir başarı elde ettiklerini belirterek, “Adıyaman’dan şampiyon olarak Ankara’ya dönüyoruz. Turnuva boyunca gösterilen ilgiden dolayı başta Yamanspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Vural ve Hentbol İl Temsilcisi Ayhan Dursun olmak üzere bütün Adıyamanlılara teşekkür ediyorum. Çok sıcak bir ortamda gerçekleşen turnuvadaki başarımız bizleri oldukça mutlu etti” dedi.
Editör: Adıyaman Haber