Hakem ihtiyacını karşılamak için açılan Güreş Hakemliği kursuna Adıyaman ve çevre illerden gelen 20 hakem  adayın katıldı.

5 -7 Temmuz tarihleri arasında Yeni Mahalle Spor Salonu toplantı salonunda ve güreş antrenman salonunda gerçekleştirilen kursiyerlerin eğitimleri, İnönü Üniversitesi Spor  Bilimleri Bölüm Başkanı ve Uluslararası Güreş Hakemi Mehmet Ilkın tarafından verildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, konu ile yaptığı açıklamda, amaçlarının açılan kurslarda spor alanında ihtiyaç duyulan nitelikli hakemler yetiştirerek, spor faaliyetlerinin geniş kitlelere yayılmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Hakemlik belgesi alan kursiyerlerin bundan sonra yapılacak olan müsabakalar da görev alabileceğini belirterek, "Farklı branşlarda hızla artan sporcu sayıları ilimizde antrenör ve hakem ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Bu eksikleri gidermek amacıyla il müdürlüğü olarak bütün federasyonlarla iletişim içerisindeyiz. ve faaliyet programları kapsamında her yıl hakem ve antrenör kursları açarak ilimizin spor, sporcu ve hakem ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu bağlamda Güreş Federasyonumuza desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, kursları başarı ile tamamlayan Aday hakemlerimizi kutluyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha