Gençlerin çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle tanışmalarını temin etmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığınca 2016 yılı Gençlik Kampları başlatıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yaptığı açıklama ile 12 Haziran-2 Ekim 2016 tarihleri arasında 12-13 yaş kızlar ile 12-15 yaş erkekler için mavi kamplar (deniz kampı) ile 14-22 yaş kızlar ve 16-22 yaş erkekler için yeşil kamplar (doğa kampı) açılacağı bildirildi.  Gençlik Kamplarına başvuruların 3 Haziran 2016 tarihine kadar ww.genclikkamplari.gsb.gov.tr (www.facebook.com/GenclikKamplari) adresinden gençler tarafından online olarak yapılabileceği, online başvuru yapma imkanı olamayanlar için başvuruların gençlik merkezlerinde sistem üzerinden gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada, Gençlik Kamplarına yapılan başvurular neticesinde kamplara katılacakların listesi kamp otomasyon sistemi üzerinden gerçekleştirileceği, kampa katılması uygun görülenler kesin kayıt yaptırmak için gitmeye hak kazandığı kampın başlama tarihinden en geç 10 gün öncesine kadar online başvuru formlarının çıktılarını Gençlik Merkezine onaylatacaktır. Formun bir örneği Gençlik Merkezinde kalacak, bir örneği ise Kamp Müdürlüğüne teslim edilmek üzere kamp liderine verilecektir denildi.
Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Seyahat ve tatil imkanı olmayan gençlerimiz için iyi bir imkan. Gezmek; gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinde, toplumsal ilişkilerini artırmalarında, kendilerini ifade etmelerinde, özgüvenlerinin gelişmesinde ve vizyon kazanmalarında en etkili yollardan biridir. Gezmek, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bir etkinliktir  diyerek, kriterleri uygun bütün gençleri kampa davet etti.

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber