U/14 Bayan Flöre dalında İlayda Bengisu Güler Gümüş, U/12 Bayan Flöre dalında Şevval Zeynep Gölcü bronz, U/14 Erkek Kılıç dalında Yusuf Arda Kılınç, bronz madalya kazandı.   

Eskrimde Adıyaman’ın bir marka haline geldiğine dikkat çeken İl Müdürü Fikret Keleş, yaptığı açıklamada, “İlimizin eskrim branşında ulusal turnuvalarda elde ettiği başarılar çok önemli. Bu başarılarımızı uluslararası arenaya taşıyarak ülkemizi gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki müsabakalarda başarıyla temsil etmek için sporcularımız büyük bir gayret göstererek harika sonuçlar elde etmeyi başarıyor.” dedi. 

Adıyaman’ın eskrimdeki başarılarına da değinen Keleş, şu bilgileri verdi:  

“Ülkemizi ve ilimizi başarıyla temsil eden 21 bayan 27 erkek olmak üzere toplam 48 sporcumuzun hepsi milli olmayı başarmıştır. Bu başarıda emeği geçen il temsilcimiz ve antrenörlerimizi kutlarım. Ben eskrimde başarılarımızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Sporcularımıza desteğimizin artarak devam edeceğini belirtmek isterim. Adıyaman Eskrim sporunda gerçekten Türkiye genelinde çok önemli bir noktaya gelmiştir. Bugün ilimizde en popüler branşlar arasında yerini alırken, yetiştirdiğimiz sporcuların başarılarına her gün bir yenisi daha eklenerek devam ediyor. 

U/14 Bayan Flöre dalında 2’nci olan İlayda Bengisu Güler Gümüş, U/12 Bayan Flöre dalında Şevval Zeynep Gölcü 5’inci olarak bronz, U/14 Erkek Kılıç dalında Yusuf Arda Kılınç 8’inci olarak bronz madalya kazandı. Ben bu başarılarla ilimizin adını gururlandıran sporcularımızı tekrar kutluyor başarılarının devamını diliyorum.” 

Şampiyon sporcu ve antrenörleri ile sohbet İl Müdürü Fikret Keleş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sporculara Kılıç, hediye ederek teşekkür etti. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha