13 ilden 153 sporcunun katılımıyla 3 gün süren turnuvanın son gününde, takım karşılaşmaları yapıldı. Takım müsabakalarında  Bayan Epe branşında 6, Erkek Epe branşında 10, Bayan Flöre branşında 3, Erkek Flöre branşında ise 4 takım “Türkiye Şampiyonu” olabilmek için yarıştı.

Şampiyonanın Bayan Epe Takım Müsabaklarında Kocaeli Kağıt SK Takımı 1’inci olurken, Adıyaman Gençlik SK Takımı 2’inci sırada yer aldı.Bayan Epe Takım Müsabakalarında 3’üncülüğü ise Trabzon Telekom SK Takımı kazandı.Dereceye giren takımlara ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı verdi.

Şampiyonanın Erkek Epe Takım Müsabaklarında Adıyaman Efsane Eskrim SK A Takımı 1’inci olurken, Mersin Büyükşehir SK A Takımı 2’inci sırada yer aldı.Erkek Epe Takım Müsabakalarında 3’üncülüğü ise, Mersin Büyükşehir SK A Takımı kazandı. Dereceye giren takımlara ödüllerini Adıyaman Üniversitesi BESYO Sekreteri Harun Reşit Benli verdi.

Bayan Flöre Takım Müsabaklarında Mersin Büyükşehir Belediyesi SK Takımı 1’inci olurken, Adıyaman A Takımı 2’inci sırada yer aldı.Bayan Flöre Takım Müsabakalarında 3’üncülüğü ise Adıyaman B Takımı kazandı.Dereceye giren takımlara ödüllerini Türkiye Eskrim Federasyonu As Başkanı Mehmet Uykun takdim etti.

Erkek Flöre Takım Müsabaklarında Hasal SK Takımı 1’inci olurken, Mersin Eskrim SK Takımı 2’inci sırada yer aldı.Erkek Flöre Takım Müsabakalarında 3’üncülüğü ise Adıyaman A Takımı kazandı.Dereceye giren takımlara ödüllerini Türkiye Eskrim Federasyonu önceki dönem başkanlarımızdan Müminhan Bilgin takdim etti.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, şampiyonada görev alan yabancı hakemlerimize ve Federasyon As Başkanımız Mehmet Uykuna Adıyman simgesi olan Nemrut heykellerinden hediye etti.

BAŞARILI BİR ORGANİZASYON GEÇİRDİK, EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Organizasyonun ardından değerlendirmede bulunan Türkiye Eskrim Federasyonu As Başkanı Mehmet Uykun, medya tarafından çarptırılan olaylara rağmen turnuvanın Adıyaman’da yapılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Uykun, ”Şampiyona için Adıyaman tüm kamu ve özel kuruluşları adeta seferber oldu.Organizasyon içerisinde katılımcıların güvenlik, barınma, ulaşım, yemek ve diğer ihtiyaçları en iyi şekilde sağlandı.Adıyaman Halkı da şampiyona boyunca eskrimcileri yalnız bırakmadı.Adıyaman televizyonlarından Mercan Tv, şampiyonamızı 3 gün boyunca canlı olarak verdi.Bütün bunlar düşüldüğünde, bizim için son derece önemli olan Büyükler Epe ve Flöre Türkiye Şampiyonasını başarıyla tamamlanmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.
Başta Adıyaman Valiliği olmak üzere,  Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, Adıyaman Üniversitesi, Sponsor desteği sağlayan Adıyaman’ın duyarlı iş adamları ve Adıyaman Halkına teşekkür ettiğini belirten Uykun, yarışmada dereceye giren eskrimcileri tebrik etti.

PHA

 

 

 

 

Editör: Adıyaman Haber