Adıyaman Üniversitesi Spor Salonunda başlayan müsabakalara epe branşında 95, flöre branşında ise 56 olmak üzere toplam 151 eskrimci Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek şampiyonluk için mücadele ediyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, şampiyonanın başlangıcında yaptığı konuşmada, “Turnuvanın ilimizde gerçekleşmesinden dolayı memnun olduk. Eskirim bizim ata sporumuz. Bu sporda Adıyaman’da son derece başarılı sporcular çıkarmıştır. Bizlerde bu sporcularımızla övünüyoruz. Ülkemizi olimpiyat oyunlarında başarı ile temsil edecek sporcuların katılmasını bekliyoruz” dedi.

Eskrim Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Uykun ise “Büyükler Türkiye eskirim şampiyonasının başarılı bir şeklide, centilmenlik içinde geçmesini diliyorum. Tüm sporcu kardeşlerime başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise şunları kaydetti:

“Adıyaman çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Ben federasyona teşekkür ediyorum. İlimizin 2015 yılı faaliyet raporlarında ilimizde böyle bir organizasyonun yapılmasına vesile oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum.  Adıyaman huzurun başkenti, bölgemizin ve Türkiye’nin en huzurlu kentlerinde bir tanesidir. Adıyaman bir açık hava müzesi görünümünde olan bir ildir. Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış. 230 üzerinde tescilli tarihi eser bulunmaktadır. Adıyaman bölgemizin ve Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden bir tanesidir. Adıyaman akrabalık bağının olduğu illerimizden bir tanesidir. Adıyaman da gece geç saatlere kadar dolaşabilirsiniz. Adıyamanlı vatandaşlarımızın evlerinde çok rahat bir şekilde misafir edebiliriz.  Gönül rahatlığı ile burada dolaşabilir ve gezebilirsiniz. Türkiye büyüyor, illerimiz büyüyor, ilçelerimiz büyüyor. Bugün böyle büyük organizasyonda Adıyaman ev sahipliği yapıyorsa devletimizin, hükümetimizin çok büyük bir katkısı vardır”

PHA

Editör: Adıyaman Haber