Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığı tarafından Antalya’da düzenlenen  “Kılıç, Epe ve Flöre Süper Minik – Minikler Uluslararası Çocuk Kupasına” katılan Adıyamanlı Eskrimcilerden Zühal Sevim ile Talha Güngör Bronz madalya kazanarak Adıyaman’a döndü.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, yaptığı açıklamada, Eskrim sporcularından Süper Minikler ve Minikler Çocuk Kupasında Minikler Epe branşında Zühal Sevim ile Süper Minikler Epe branşında Talha Güngör’ün Türkiye 3.cüsü olarak döndüğünü bildirdi.

Sporcuların bireysel bazda ve bir branşta ilk kez kazanılan en büyük başarı olduğunu vurgulayan Bağcı, şunları kaydetti:

“Son birkaç yıl içerisinde hocalarımızın büyük özveri ve gayretleriyle yetişen Adıyamanlı kılıç ustası minik Eskrimcilerimizin madalyalar alması hepimizi gururlandırıyor. Türkiye genelinde yüzlerce sporcunun birincilik için kıyasıya yarıştığı yarışmada Adıyaman’ın sporda geldiği son nokta tekrardan kamuoyuna sunulmuştur.  Ben Antalya ilinde düzenlenen turnuvaya katılan tüm sporcularımızı kutluyor, eskrimcilerimizi bu seviyelere getirerek yetiştiren antrenörlerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum”

Elde edilen başarının asla tesadüf olmadığını belirten İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, hazırlandıkları ve yarıştıkları bütün branşlarda şampiyonlarının peş peşe gelmeye başladığını sözlerine ekledi.

BHA

Editör: Adıyaman Haber