Adıyamanlı eğitimci ve spor adamı Tahsin Terzi vefatının ikinci yılında Severler Spor ve yaşam Merkezinde öğrenci ve spor arkadaşlarının katılımı ile yapılan halı saha maçında anıldı.

Adıyaman’da sporcu kimliğinin yanı sıra eğitim verdiği öğrencilerinde büyük emeği olan Terzi, Adıyaman’a mal olmuş sevilen simaları arasında yer alıyordu.

Adıyaman’da yetiştirdiği öğrenciler ve beraber spor yaptığı sevenleri tarafından düzenlenen halı saha maçına ev sahipliği yapan Nuri Sever, yaptığı açıklamasında, pandemi nedeniyle çok geniş kapsamlı anma töreni yapamadıklarını söyledi.

"Umarım spor camiası bu birlik ve beraberliğini her konuda gösterir"

Anma programına gösterilen ilgi nedeniyle mutlu olduğunu dile getiren Sever, şu ifadelere yer verdi:

"Tesise geldik, birkaç saat içerisinde sağ olsun kimi aradıysak Adıyaman'da olan hiçbir arkadaş yok demedi, mazeret bildirmedi. Tabii burada unuttuğumuz gelmesi gerekip de çağıramadığımız, aklımıza gelmeyen çok arkadaşlarımız var. Biliyoruz ki onların da gönlü burada. Burada olmamız Tahsin hoca şahsında rahmetli olmuş bütün arkadaşlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Burada yine bu çağrımıza duyarlı olup da hiç mazeret göstermeden buraya gelen arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Umarım spor camiası bu birlik ve beraberliğini her konuda gösterir. Tahsin hoca ile ilgili kısa bir şey söylemek çok zor ama şöyle söyleyeyim; o şöyle derdi, 'bak Fırat belki de binlerce yıldır akıyor Adıyaman'da bak Fırat'tan sadece insanlarımız ise ilkel yöntemlerle balık yakalayarak veyahut da ne bileyim tarlası yakın olanlar tarlalarını sulayarak faydalanıyorlardı. Ama Atatürk Barajı yaptıktan sonra birdenbire etrafında olan insanlarımız coğrafyada ekonomimize katkılar oldu' şeklinde bu coğrafyadaki futbolcu kaynakları bakımından da Fırat’a benzetirdi. 'Yıllarca hep böyle boş aktı, biz de işte Atatürk Fırat'ın önünde yapılan baraj gibi gençlerimizi ciddi bir organizasyona tutabilirsek nasıl ilkel yöntemlerle önce sadece balık avlanan bir yerde şimdi kocaman bir ekonomi üretiyorsa, bizde bu gençlerimizle futbolda ciddi ekonomik kazanımları bu coğrafya taşıyabiliriz' diye söylüyordu. Ne kadar yapabildik? Ne kadar yapamadık? Onu kamuoyu artık kendi şeyine tartışır. Umarız ki Tahsin hocamın hayalleri gerçekleşir diyelim." ifadelerini kullandı.

"Babamın arkadaşlarını görünce acımız hafifliyor"

Tahsin Terzi’nin oğlu Zafer Terzi, ise yapılan anma töreninden dolayı gurur duyduklarını vurgulayarak, "Güzel bir akşam, güzel insanlar var, güzel bir organizasyon. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gelen gelmeyen herkese teşekkür ediyoruz. Güzel bir organizasyon olacağına eminim. Tabii biz mutlu oluyoruz, gurur duyuyoruz. Bu tür organizasyonlarda acımızı biraz azaltıyoruz. Sevgili dostlar burada görmek babamızın futbol arkadaşları, spor arkadaşları, öğrencileri, aynı takımda top oynamış kişileri görünce bizimde biraz acımız hafifliyor. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha